Gün Birlik Olma Ve Kenetlenme Günüdür - Son Dakika
Son Dakika Logo

Gün Birlik Olma Ve Kenetlenme Günüdür

18.07.2016 18:15

Konak Meydanı'nda toplanan vatandaşlara Kemalpaşa Belediyesi tarafından su ve gıda ihtiyaçları karşılandı.

Kemalpaşa Belediyesi Konak Meydanı'nda demokrasi nöbeti tutan vatandaşlara destek olmak amacıyla su, çay ve gıda ihtiyaçlarını karşıladı. Kemalpaşa Belediyesi tarafında Konak Meydanı'nda kurulan dayanışma çadırında her gece vatandaşlara su, çay dağıtılıyor. Sabah saatlerinde ise boyoz ve sıcak çay ikram ediliyor. Bütün gece botunca yapılan hizmetler demokrasi nöbeti tutan vatandaşlar tarafından büyük ilgisini görüyor.

Egemenliğin kayıtsız şartsız bu necip millete ait olduğuna inanarak bu meydanlara toplanan tüm Türkiye sevdalılarının bir destan yazdığını söyleyen Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu,''Gün birlik olma ve kenetlenme günüdür. Bir ulusun, sımsıkı birbirine bağlı olmayı bildikçe yeryüzünde onu dağıtabilecek bir güç düşünülemez. Ülkemizi bir takım dış güçler ve karanlık mihraplar tarafından sonu belli olmayan anti demokratik sürece sürüklenmek isteniyor. Toplumun bütün kesimlerinin, ülkemizde demokratik düzene zarar vermeye çalışanlara milli irademizi yok saymaya çalışanlara karşı birlik ve beraberlik içinde hareket edenlerin sahiplenmesi ile bu darbe girişimi püskürtülmüştür'' ifadelerini kullandı.

''Kutlu bir medeniyetin çocuklarıyız''

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın meydanları boşaltılmaması yönünde kesin talimatı olduğunu söyleyen Başkan Uğurlu, ''Kutlu bir medeniyetin çocuklarıyız. her gece İzmir Konak Meydanı'nda demokrasi nöbeti tutan memleket sevdalısı vatandaşlarımıza küçük ikramlarımız ile destek olmaya çalışıyoruz. Demokrasi ve milli iradenin hakim olması için canlarını feda eden bütün demokrasi şehitlerimiz için lokma döktürdük. Toplumun bütün kesimlerinin ülkemizde demokratik düzene zarar vermeye çalışanlara, milli irademizi yok saymaya çalışanlara karşı meydanlara akın eden; tanklara, uçaklara kendilerini siper eden ve bu uğurda yaşamını yitiren şehitlerimize Allah'tan rahmet; yaralılarımıza acil şifalar diliyorum''dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Gün Birlik Olma Ve Kenetlenme Günüdür - Son Dakika


Advertisement