Güney Çin Denizi'nde Tartışmalı Balıkçılık Faaliyetleri - Son Dakika
Güncel

Güney Çin Denizi'nde Tartışmalı Balıkçılık Faaliyetleri

Güney Çin Denizi\'nde Tartışmalı Balıkçılık Faaliyetleri

Çin'in, yabancı balıkçıların tartışmaları sularda avlanırken onay alması gerektiğiyle ilgili düzenlemesi, komşu ülkelerin tepkisine neden oldu.

14.01.2014 16:55

Çin'in, Güney Çin Denizi'nde yabancı balıkçıların tartışmaları sularda avlanırken Pekin'den onay alınması gerektiğiyle ilgili düzenlemesi, komşu ülkelerin tepkisine yol açtı.

Filipinler Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Raul Hernandez, yaptığı açıklamada, Çin'in tartışmalı alanlardaki balıkçılık faaliyetleri kapsamında hazırladığı düzenlemeyle ilgili bilgi almak için Çinli yetkililerle irtibata geçtiklerini belirterek, Pekin'in tartışmalı bölgeyi kendi yetkisine ait olarak tanımladığı, çıkardıkları kanunu da "Çin'in balıkçılık yasasının bir uygulaması" olduğunu bildirdiklerini ifade etti.

Filipinli yetkililer, Çin'in komşu ülkelerin itirazlarına rağmen Güney Çin Denizi'nde balıkçılıkla ilgili düzenlemede ısrarcı olduğunu belirtti.

Çin'de bu ay yürürlüğe giren düzenlemeye göre, bundan sonra Güney Çin Denizi'ndeki tartışmalı sularda yabancı balıkçıların avlanmaları için Pekin'den onayını almaları gerekiyor.

ABD ise düzenlemeyi "kışkırtıcı ve tehlikeli" bulduğu için Çin'i eleştiriyor.

Güney Çin Denizi'nin tamamında hak iddia eden Çin'in bu tutumuna, Brunei, Malezya, Filipinler, Vietnam ve Tayvan tepki gösteriyor. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Güney Çin Denizi'nde Tartışmalı Balıkçılık Faaliyetleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement