Güney Sudan'daki Olaylar - Son Dakika
Son Dakika Logo

Güney Sudan'daki Olaylar

Güney Sudan\'daki Olaylar
24.12.2013 16:11

BM, Güney Sudan'daki çatışmalar dolayısıyla 81 bin kişinin yerinden olduğunu bildirdi Sığınmacı olmak isteyen 45 bin kişiye güvenlik sorunları nedeniyle ulaşılamıyor.

Birleşmiş Milletler (BM), Güney Sudan'daki çatışmalar dolayısıyla 81 bin kişinin yerinden olduğunun tahmin edildiğini bildirdi.

BM İnsani İşler Koordinasyon Ofisi Sözcüsü Jens Laerke, Güney Sudan'daki başarısız darbe girişiminin ardından ülkede başlayan şiddet olaylarının ardından yaşanan insani krizle ilgili yazılı açıklama yaptı.

Ülkedeki kriz dolayısıyla 81 bin kişinin yerinden olduğunun tahmin edildiğini ifade eden Laerke, gerçek sayının daha da fazla olabileceğini kaydetti.

BM Güney Sudan Misyonu (UNMISS) üsleri dışında kalan ve mülteci statüsü almak isteyen yaklaşık 45 bin kişiye ulaşmanın güvenlik nedeniyle çok sınırlı olduğuna işaret eden Laerke, başkent Cuba'daki iki UNMISS üssü içindeki 20 bin kişiye sağlanan insani yardımın ise hız kazandığını bildirdi.

Üslerdeki sığınmacıların kayıtlarının devam ettiğini ve kendilerine yiyecek dağıtıldığını vurgulayan Laerke, 22-23 Aralık tarihlerinde Cuba'daki 2200'den fazla aileye de yiyecek yardımı yapıldığını kaydetti.

Bentiu'deki UNMISS üssünde kalan sığınmacılara da yiyecek yardımı dağıttıklarını belirten Laerke, yardım örgütlerinin Cuba Teknik Hastanesi'ne de tıbbi yardım malzemesi sağladığını bildirdi. - Cenevre

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Güney Sudan'daki Olaylar - Son Dakika


Advertisement