Güngör Dilmen Son Yolculuğuna Uğurlandı - Son Dakika
Güncel

Güngör Dilmen Son Yolculuğuna Uğurlandı

Güngör Dilmen Son Yolculuğuna Uğurlandı

Türk tiyatrosuna birçok eser kazandıran Güngör Dilmen, İzmir'de son yolculuğuna uğurlandı.

10.07.2012 19:15

Türk tiyatrosuna birçok eser kazandıran Güngör Dilmen, İzmir'de son yolculuğuna uğurlandı.

Dilmen için Devlet Tiyatrosu Konak Sahnesi'nde bir tören düzenlendi. Ardından Beşikçioğlu Camii'nde ikindi namazına müteakip cenaze töreni yapıldı. Törende Dilmen ailesi gözyaşlarına hakim olamadı.

Burada gazetecilerin sorularını yanıtlayan eski Kültür Bakanı Talat Sait Halman, "Ülkemiz çok büyük bir değerini kaybetti. Kendisi çok önemli bir insandı. Acımız ve üzüntümüz çok büyük. Eşine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum" diye konuştu. Cenazede hazır bulunan Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak ise, "Hepimizin başı sağolsun. Meclisimizi toplayacağız ve İzmir'deki bir sokağa kendisinin ismini vereceğiz. Allah, eşi Güngör hanıma sabırlar versin" dedi.

"ONU 68 GÜN HAYATTA TUTABİLDİM"

Cenazede güçlükle ayakta durabilen ve sık sık tabutun başına giderek eşinin fotoğrafını öpen Güngör Dilmen, "Yaşadığım acıyı tarif edemem" diye konuştu. Çok zor bir dönem geçirdiklerinin altını çizen Dilmen, "Hastanede onu hayatta tutabilmek için yazdığı öyküleri, masalları okudum. Onun bu şekilde benimle iletişimde olmasını sağladım. Onu 68 gün hayatta tutabildim. Bu acıya bir şekilde alışacağım. Onu çok özleyeceğiz" diye konuştu.

Cenaze namazının ardından Güngör Dilmen'in cenazesi, Doğançay Mezarlığı'na defnedildi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Güngör Dilmen Son Yolculuğuna Uğurlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement