Gürsulu Çiftler, Evlilik Öncesi Eğitimi Aldı - Son Dakika
Güncel

Gürsulu Çiftler, Evlilik Öncesi Eğitimi Aldı

Gürsulu Çiftler, Evlilik Öncesi Eğitimi Aldı

Yasin Kuruçay, 'evlilik ve iletişim', Gülseren Kısakol ise 'evlilik ve sağlık' konularında önemli bilgiler verdi.

23.03.2013 12:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gürsu Belediyesi ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü işbirliğinde gerçekleştirilen ortak proje kapsamında 33 nişanlı çifte evlilik eğitimi verildi.

Gürsu Belediyesi nikah salonunda gerçekleştirilen eğitimde konuşan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü eğitmenlerinden Yasin Kuruçay, 'evlilik ve iletişim', Gülseren Kısakol ise 'evlilik ve sağlık' konularında önemli bilgiler verdi.

Etkinlikte konuşan Gürsu Belediye Başkanı Orhan Özcü, " Evlilik kurumu sadece iki kişiden oluşan bir kurum değil. Çiftlerin birbirini sevmesi ve anlaşmalarının yanında, aileler arasındaki dengelerin iyi kurulması da evliliğin temellerinin sağlam olması için büyük önem taşımakta. Gençlerimizin bu konuya hassasiyet göstermesi manevi değerlerimizin yaşatılması açısında da önemli. Bu birliktelik, ömür boyu süren bir yolculuk. Bu yolculuğa sağlıklı başlanması için düzenlenen bu eğitimin faydalı olmasını diliyorum " dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Mustafa Cantürk, evlenmek kadar evliliği sürdürmenin de önemine değinerek, son yıllarda artan boşanma oranları nedeniyle bu eğitimlere başlandığını belirtti.

Evlilikte iletişimin önemini vurgulayan Kuruçay, " Sevgiyi göstermek, hissettirmek gerekir. Sevginin en büyük göstergelerinden biri de tahammül etmek, fedakarlık yapmaktır. Bencillik, aile ve çevre baskısı, evlilikten gerçek dışı beklentiler, küskünlükleri uzatmak, aile içi şiddet, sürekli suçlayıcı ve eleştirici tavırlar içerisinde olmak, evlilikte sorunlar yaşanmasının en önde gelen nedenleri olarak sayılabilir. Tartışmalarda da karşı tarafı yargılayıcı duygu ifade eden sen dili değil, duyguları ifade eden ben dili kullanmak sorunların çözümünde kolaylık sağlayacaktır " dedi.

Eğitimin çok yararlı olduğunu ifade eden çiftler ise, " Kimse gerek yok demesin. Doğrularımızı pekiştirmiş, yanlış bildiklerimizi ise öğrenmiş olduk. Bizim için çok yararlı oldu" diye konuştu.

Başkan Özcü ve eğitmenler, hayatlarının en önemli kararını veren çiftlere, üzerinde kendi fotoğrafları bulunan yastıkları, "Bir yastıkta kocamanızı temenni ederiz" temennisiyle hediye etti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Gürsulu Çiftler, Evlilik Öncesi Eğitimi Aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement