GYİAD: Kredi Notu Artışları Türkiye'yi Yatırım Cenneti Yapacak - Son Dakika
Güncel

GYİAD: Kredi Notu Artışları Türkiye'yi Yatırım Cenneti Yapacak

GYİAD: Kredi Notu Artışları Türkiye\'yi Yatırım Cenneti Yapacak

Fitch, Moody's ve JCR'ın not artışları Türkiye'yi yatırım cenneti yapacak!

24.05.2013 16:08

Genç Yönetici ve İşadamları Derneği (GYİAD)Başkanı Burcu Akdarı Toprak, Fitch Ratings ve Moody's'in ardından Japon kredi derecelendirme kuruluşu JCR'ın da kredi notunu artırmasının Türkiye'nin önünü açacağını belirterek, "Bununla birlikte Türkiye sıcak para ve portföy yatırımları yerine artık kalıcı ve büyük doğrudan sermaye yatırımları ve projeleri çekebilmeli. Kredi notlarındaki artışlar, sürdürülebilir daha hızlı ekonomik büyümeler için kullanılmalı" dedi.

GYİAD Başkanı Burcu Akdarı Toprak, yaptığı yazılı açıklamada JCR'nin Türkiye'nin notunu iki kademe birden yükselterek BB'den, yatırım yapılabilir seviye olan 'BBB-'ye yükseltmesinin, Türkiye'ye gelecek yabancı yatırımları son derece olumlu etkileyeceğini belirtti.

Üçüncü kredi derecelendirme kuruluşundan da "yatırım yapılabilir ülke notu" gelmesinin ekonomideki iyileşme ve normalleşmeyi gecikmeli de olsa teyit ettiğini vurgulayan Akdarı Toprak, şöyle devam etti:

SICAK PARA VE PORTFÖY YATIRIMLARINA DÖNÜŞMEMELİ

"JCR'nin not atışında son siyasi gelişmeler ve çözüm süreci ile ortaya çıkan ortamın da etkili olduğunu açıklaması son derece önemli. Bu çerçevede Türkiye'nin siyasi ve toplumsal istikrarını kronik sorunlarda asgari uzlaşmalar sağlayarak koruması daha çok önem taşır hale geldi. Ekonomik açıdan ise Türkiye yatırım yapılabilir ülke notlarını etkili şekilde kullanabilmeli. Sıcak para ve portföy yatırımları yerine artık kalıcı ve büyük doğrudan sermaye yatırımları ve projeleri çekebilmeliyiz. Yine cari açık ve tasarruf açığı gibi yapısal sorunların kalıcı çözümü için adımlar atılmalı ve alınan 3 yatırım yapılabilir ülke kredi notu sürdürülebilir daha hızlı ekonomik büyümeler için kullanılmalı."

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel GYİAD: Kredi Notu Artışları Türkiye'yi Yatırım Cenneti Yapacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement