Habur Sınır Kapısındaki Araç Kuyruğu - Son Dakika
Güncel

Habur Sınır Kapısındaki Araç Kuyruğu

Habur Sınır Kapısındaki Araç Kuyruğu

Habur İş Adamları Derneği Başkanı Bingöl: "Mevcut sınır kapısı kapasiteyi kaldıramıyor"

12.11.2013 17:27

Habur İş Adamları Derneği Başkanı Ali Bingöl, "Habur Sınır Kapısı kapasiteyi kaldıramıyor. Personel sayısı artmalı, üçüncü köprü yapılmalıdır" dedi.

Bingöl, Habur Sınır Kapısındaki araç kuyruğunda bekleyen şoförlerle görüştü. Bingöl, burada yaptığı açıklamada, araç kuyruğunun bir haftalık olmadığını, her yılın sonunda bu tür yoğunlukların yaşandığını söyledi.

Yaklaşık 20 günden buyana gümrük sahasında sıkıntı yaşandığını kaydeden Bingöl, şöyle konuştu:

"Habur Sınır Kapısı, bu kapasiteyi kaldıramıyor. Personel sayısı artmalı, üçüncü köprü yapılmalıdır. Buradaki kuyruk Türkiye meselesidir, Türkiye sorunudur. Bu sorun bölgemize zarar vermektedir. Habur'da bekleyen araçlardaki Türk mallarının maliyeti neredeyse 800 milyon dolardır. Bunlar yıl sonunda ihracatımızı etkileyecek. Eğer bu yoğunluk biterse yıl sonunda hedeflenen ihracat rakamlarına ulaşacağız. Çünkü yoğun bir talep var. Bizde bu taleplerin üstüne çıkmak istiyoruz. Hedeflerin çok üstüne çıkmak istiyoruz."

Sınır kapısında yaşanan sorundan 300 bin insanın etkilendiğini vurgulayan Bingöl, "Bunun 50 bini şoför 250 bini de fabrikalarda çalışanlar oluşturuyor. Burada bekleyen mallar fabrikalarımızı ciddi bir şekilde etkilemektedir" dedi. - Şırnak

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Habur Sınır Kapısındaki Araç Kuyruğu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement