Hacettepe'den 'Uluslararası Hasta' Atılımı - Son Dakika
Güncel

Hacettepe'den 'Uluslararası Hasta' Atılımı

Hacettepe\'den \'Uluslararası Hasta\' Atılımı

ANKARA (İHA) – Hacettepe Üniversitesi Uluslararası Hasta Koordinatörlüğü, yeni yerinde yurt dışından gelen hastalara memnun kalmalarını sağlayacak bir dizi kolaylığı hayata geçiriyor.

20.12.2013 13:24

ANKARA (İHA) – Hacettepe Üniversitesi Uluslararası Hasta Koordinatörlüğü, yeni yerinde yurt dışından gelen hastalara memnun kalmalarını sağlayacak bir dizi kolaylığı hayata geçiriyor.

Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Tuncer, "Hekim kalitesi, sağlık kadrosu, teknolojik donanımı ile yüksek kalite standartlarında sağlık hizmeti sunan Hacettepe Üniversitesi Hastaneleri, yurt dışından tanı ve tedavi amacıyla gelen hastalara Uluslar arası Hasta Koordinatörlüğü vasıtasıyla çare olmaktadır. Hacettepe kalite ve sunulan hasta hizmetleri açısından Joint Commision International (JCI) tarafından akredite edilmiş ilk kamu hastanesi olma özelliğine sahip" dedi.

Prof. Dr. Tuncer, sağlık turizminin son yıllarda çok önemli hale geldiğini belirterek, Hacettepe Üniversitesi Hastanelerinin özellikle son iki yıl içerisinde sağlık hizmeti verilen yabancı uyruklu hasta sayısında hızlı bir artış gösterdiğini kaydetti. Hacettepe Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ömer Uğur ise, sağlık hizmeti almak isteyen yabancı uyruklu uluslararası hastaların taleplerini karşılamak amacıyla Uluslar arası Hasta Koordinatörlüğü'nü kurduklarını ifade etti. Hacettepe Üniversitesi Hastaneleri'ne dünyanın her köşesinden hasta geldiğini vurgulayan Prof. Dr. Uğur şunları söyledi:

"Yabancı uyruklu hastalar Uluslararası Hasta Koordinatörlüğüne e-posta veya telefon ile başvurarak, kendilerine en kısa sürede dönen hasta danışmanları aracılığıyla talep ettikleri bölümlerden randevu alabilmektedirler. Hasta danışmanları ve tercümanlar aracılığıyla aynı zamanda hastalara yaklaşık maliyet, bürokratik işlemler ve genel olarak faydalanabilecekleri olanaklar açısından da bilgi verilmektedir."

Uluslararası Hasta Koordinatörlüğüne yurtdışından ve yurt içinden başvuran yabancı uyruklu hastalara uzman doktorlar tarafından hizmet veriliyor. Konsültasyon ve işlem randevularında hastalara eşlik edilerek, çeşitli dillerde tercüme hizmeti sunuluyor. Hacettepe Üniversitesi Hastaneleri Uluslararası Hasta Koordinatörlüğü hizmet vermeye başlayacağı yeni yerinde yurtdışından gelen hastalara dinlenme alanı, çocuk oyun alanı, kişisel eşyalarını emanet edebilecekleri alanlar ile hasta danışman ve tercümanlarına kolay ulaşabilecekleri odalar ile kolaylık sağlayacak. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Hacettepe'den 'Uluslararası Hasta' Atılımı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement