Hacı Adayları Yola Çıktı 2 - Son Dakika
Güncel

Hacı Adayları Yola Çıktı 2

Hacı Adayları Yola Çıktı 2

Haber- Kamera.Diyanet İşleri Başkanlığı ile özel bir tur şirketinin organizasyonluğunda toplam 438 hacı adayı, Suudi Arabistan Hava Yollarına ait "SV 5115" sayılı seferle saat 08.30'da dualarla kutsal topraklara uğurlandı.

17.09.2012 11:24

İstanbul Müftüsü Rahmi Yaran,

"186 bin kişi müracaat etti, 11 bin 112 kişi kutsal topraklara gitmeye hak kazandı"

Haber- Kamera: Hüseyin ASLIYÜCE-İSTANBUL (DHA)

Diyanet İşleri Başkanlığı ile özel bir tur şirketinin organizasyonluğunda toplam 438 hacı adayı, Suudi Arabistan Hava Yollarına ait "SV 5115" sayılı seferle saat 08.30'da dualarla kutsal topraklara uğurlandı.

İstanbul Vali Yardımcısı Mustafa Güran, hac kafilesinin uğurlanması amacıyla Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali'nde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, hacı adaylarının kutsal topraklarda hem kendilerini hem de ülkelerini temsil edeceğini belirtti.

Güran, hacı adaylarının ibadetlerini sağlıklı ve huzurlu bir şekilde yaparak ülkelerine dönmeleri ve bu kutsal ibadetlerinin İslam alemine huzur ve barış getirmesi dileğinde bulundu.

186 BİN KİŞİNİN MÜRACAAT ETTİ

İstanbul Müftüsü Rahmi Yaran ise kutsal topraklara gitmek üzere hazırlık yapan hacı adayları için bugünün önemli olduğunu belirtti.

Bugün kutsal topraklara gidecek hacı adaylarının şanslı olduğunu, İstanbul'da bu yıl hacca gitmek üzere 186 bin kişinin müracaat ettiğini, bunlardan 11 bin 112 şanslının kutsal topraklara gitmeye hak kazandığını dile getiren Yaran, 6 bin 524'ünün Diyanet İşleri Başkanlığı'nın organizasyonluğunda, 4 bin 588'inin ise şirketler tarafından gönderileceğini ifade etti.

Şirketler de olmak üzere adayların tamamının Diyanet İşleri Başkanlığı'nın hizmetlerinden istifade edeceğini, kutsal topraklardaki sağlık ve denetim hizmetlerinden başkanlığın kontrolünde olacağını kaydeden Yaran, hacı adaylarının ibadetlerini rahat bir şekilde yapmaları için 25 Ağustos'tan itibaren 39 ilçede camilerde eğitim seminerleri düzenlediklerini, kadın hacı adaylarının özel durumları nedeniyle 11 merkezde kadın din görevlilerince eğitim verildiğini anlattı. Yaran, hacı adaylarının aşılarını yapmaları için İstanbul'da 17 merkezin hizmet sunduğunu öyleyerek, bugün burada 7 gruptan oluşan 288 kişilik İstanbul birinci kafilesi ile 150 kişiden oluşan özel bir tur şirketinin hacı adaylarının aynı uçakla uğurlanacağını belirtti.

HACI ADAYLARININ HEYACANI

Yaran, "Sizler haccın ne demek olduğunun şuurunda olduğunu bilen insanlarsınız. Size Allah'ın misafirleri deniliyor. Bugün Peygamber efendimiz Hz. Muhammed'in meftun olduğu Mescid-i Nebevi'de namaz kılacaksınız. Kabe'yi tavaf edeceksiniz. Gerek yolculuk, gerekse ziyaret esnasında sıkıntılar çekebilirsiniz, sizi üzenler olabilir, bunlara lütfen hazır olun. İncinseniz de de incitmeyin. Kimseyi kırmayın, haksızlık etmeyin. İyi Müslüman örneği olun, memleketimizi de temsil ediyorsunuz. Bu temsiliyetiniz iyi olsun" diye konuştu.

Sivaslı olan Ali Boz (73) ve Fatma Boz (63) çifti de kutsal topraklara gidecekleri için çok heyecanlı olduklarını, bunun için 6 yıl sıra beklediklerini belirterek, böyle bir kutsal ibadetin herkese nasip olması dileğinde bulundu.

İLK KAFİLE DÜN AKŞAM GİTTİ

Bu arada hac ibadetini yerine getirmek üzere kutsal topraklara gidecek olan 319 kişiden oluşan ilk kafile 23.00 sıralarında Atatürk Havalimanı'ndan yola çıkacak. 2012 yılının ilk hacı adayları bir turizm şirketinin organizasyonuyla gece saatlerinde Türk Hava Yolları'ndan kiralanan özel uçakla kutsal topraklara gitti Özel bir tur şirketinin yaptığı organizasyonla Bursa, İzmit ve Tekirdağ'dan Atatürk Havalimanı'na gelen hacı adaylarını yakınları uğurlamaya geldi. Hacı adayları, "Türkiye için, ailemiz için dua edeceğiz" dediler. Bu sene şirket olarak ilk hacı adayı kafilesini kutsal topraklara göndermenin mutluluğu içerisinde olduklarını belirten Şirket Organizatörü Ramazan Erkan, ""Bu sene Hacca ilk olarak gitmenin huzurunu ve gururunu yaşıyoruz. Bursa, İzmit ve Tekirdağ'dan 319 hacımızla Türkiye'den inşallah kutsal topraklara ilk uçuşu biz yapacağız. Kutsal topraklara ilk hacıları götürmenin huzuru sevinci içerisindeyiz. Orada bütün Müslümanlara, bütün İslam alemine dua edeceğiz. İnsanların huzuru, saadeti için dualar yapıp, hacılarımızı salimen geri getirmeye çalışacağız. Ülkemiz için şehitlerimiz için de yoğun bir şekilde dua etmek vazifemiz. Buradan giderken bütün arkadaşlarımızla insanların huzuru saadeti ve kanın durması için tabi ki elimizden gelen duaları yapacağız" dedi. Atatürk Havalimanı'ndan oğlu ve torunları tarafından uğurlanan Nurkadın Canbaş, "Bursa'dan geliyoruz, çok mutluyum. İlk defa Hacca gidiyorum. Eşim 6 yıl önce yazılmış, sürpriz oldu bana. Şimdi Allah nasip etti, gidiyorum. Çok sevinçliyim mutluyum" şeklinde konuştu.

Eşi Nurkadın Canbaş ile birlikte kutsal topraklara gideceğini söyleyen Zihni Canbaş da şunları söyledi: "6 yıl önce başvuru yaptım, yalnız eşime sürpriz olsun diye hiç söylememiştim. Çıkınca, sürpriz olarak söyledim, çok şaşırdı ve bana eşim 'Çok sır küpüymüşsün" dedi. Kutsal topraklara gideceğiz, çok mutluyuz. O kutsal topraklara gitmeyi Allah herkese nasip eylesin"

319 hacı adayı saat 23.00 sıralarında Suudi Arabistan'a gitti

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Hacı Adayları Yola Çıktı 2 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement