Haftanın Sürprizleri İBB Cemal Reşit Rey'de - Son Dakika
Güncel

Haftanın Sürprizleri İBB Cemal Reşit Rey'de

Haftanın Sürprizleri İBB Cemal Reşit Rey\'de

İBB Cemal Reşit Rey Konser Salonu bu hafta da birbirinden zengin programlarla İstanbulluları buluşturmaya devam ediyor.

07.04.2015 11:24

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Kültür Müdürlüğü bünyesinde çalışmalarını sürdüren Cemal Reşit Rey Konser Salonu (CRR), bu hafta da birbirinden zengin programlarla müzikseverleri buluşturacak.

Hafızlar Bekir Büyükbaş ve Halil Necipoğlu solistliğindeki CRR Türk Müziği Topluluğu Peygamberimiz Hz. Muhammed'in (s.a.v) kutlu doğumu sebebiyle 16 Nisan Perşembe günü 20.00'de 'Aşk İle' başlığı altında duygu yüklü bir konser verecek. Konserde; Itri, İsmail Dede, Zekâi Dede, Sebilci Hüseyin, Kâni Karaca gibi klâsik ve yakın dönem bestekârlarının Yunus Emre, Aziz Mahmud Hüdayi, Seyyid Seyfullah gibi değerli tasavvuf şairlerinin sözleri üzerine besteledikleri eserler seslendirilecek.

2009 yılında "En İyi Oda Müziği Performansı" dalında Grammy ödülü kazanan Pacifica Quartet, 17 Nisan Cuma günü 20.00'de coşku dolu bir performans sergileyecek. 20 yılı aşan birliktelikleriyle günümüzün en iyi oda müziği topluluklarından biri olarak gösterilen dörtlü konserde; Haydn, Ligeti ve Beethoven gibi klasik müzik bestecilerinin eserlerini icra edecek.

Şef Matthew Coorey yönetimindeki Bilkent Senfoni Orkestrası, Çanakkale Savaşı'nın 100. yılı anısına 18 Nisan Cumartesi günü 20.00'de eşsiz bir konser verecek. Çanakkale Savaşı'nın ardından geçen bir yüzyılda, dostlukların kutlanıp kahramanlıkların anılacağı konserde; Yiğit Aydın, Mahir Çetiz, Evrim Demirel, Recep Gül, Füzun Köksal, Turgut Pöğün, Onur Türkmen ve Tolga Yayalar'ın bu proje için besteledikleri eserler ilk kez seslendirilecek.

"Çocuklar ve Gençlerle Müziğe Yolculuk" programına devam eden Anlatıcı ve Piyanist İslam Manafov, 19 Nisan Pazar günü 15.30'daki gösterisinde " Türkiye'de Müzik Eğitimi" konusunu ele alacak. Manafov bu programda, genç yıldızları sahneye davet ederek yetenekli ve umut vaadeden gençlerimizin farklı enstrümanlardaki icralarını dinleyecek. Programda, müziğe yetenekli gençler ile söyleşiler yapılarak çaldıkları enstrümanlar üzerine sohbet edilecek.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Haftanın Sürprizleri İBB Cemal Reşit Rey'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement