Hakime Pet Şişe Atmaya Soruşturma - Son Dakika
Güncel

Hakime Pet Şişe Atmaya Soruşturma

Hakime Pet Şişe Atmaya Soruşturma

Eskişehir Askeri Mahkemesi'nin, Afyonkarahisar'daki mühimmat patlamasında şehit düşen bazı askerlerin yakınları hakkında, duruşmada mahkemeye hakaret edip pet şişe attıkları gerekçesiyle şikayetçi olduğu öğrenildi.

07.09.2013 15:31

Eskişehir Askeri Mahkemesi'nin, Afyonkarahisar'daki mühimmat patlamasında şehit düşen bazı askerlerin yakınları hakkında, duruşmada mahkemeye hakaret edip pet şişe attıkları gerekçesiyle şikayetçi olduğu öğrenildi.

Patlama davasını bakan Askeri Mahkeme'nin şikayeti üzerine Eskişehir Cumhuriyet Savcılığı, şehit ailesi Zekai Fırat Dülger, Kadir Dülger, Vildan Tokgöz ve Haydar Dügel hakkında soruşturma başlattı. 4 şehit ailesinin soruşturma kapsamında ifade verdiği öğrenildi.

Eskişehir 1. Hava Kuvvet Komutanlığı Askeri Mahkemesi'nde geçen ağustosta görülen patlama davasının ikinci duruşmasında, sanık avukatlarının reddi hakim talebi ve mahkeme başkanının şehit aileleri için duruşma düzenin bozulmamasına yönelik sert sözleri üzerine tartışma çıkmış, yaşanan gerginlik sırasında şehit ailelerinin oturduğu taraftan salona pet şişe atılmış, hakaret içerikli sözler kullanılmış, 3 şehit yakını baygınlık geçirmişti. Mahkeme heyeti olay sonrasında davadan çekilme kararı almıştı.

SUÇ UNSURU BULUNURSA HAPİS CEZASIYLA YARGILANACAKLAR

Duruşmada yaşananlar ilgili tutanak tutan Askeri Mahkeme'nin konuyu sivil yargıya taşıdığı öğrenildi. Mahkeme sırasında hakaret edip pet şişe attığı iddia edilen Zekai Fırat Dülger, Kadir Dülger, Vildan Tokgöz ve Haydar Dügel'i Eskişehir Cumhuriyet Savcılığına şikayet edildi. Eskişehir Cumhuriyet Savcılığı da söz konusu 4 şehit yakını hakkında soruşturma başlattı.

Zekai Fırat Dülger, Kadir Dülger, Vildan Tokgöz ve Haydar Dügel, soruşturma kapsamında bulundukları illerde polise ifade verdi.

İfadelerin incelenmesi ve delillerin toplanmasının ardından suça teşkil eden bir durumunun olup olmadığı incelenecek. Suç görülmesi halinde savcılık iddianame hazırlayarak 4 şehit yakını hakkında dava açılmasına karar verecek. İddianame suçun vasfına göre ilgili mahkemeye gönderilecek ve söz konusu şehit yakınları, "askeri mahkemeye hakaret, pet şişe atma ve küfretme" suçlarından hapis cezasıyla yargılanacak. Suç unsuru görülmezse takipsizlik kararı verilecek.

"ŞİKAYET ETMELERİ AYIPTIR"

Evlat acısı yaşarken mahkemenin şikayetiyle sarsıldıklarını anlatan şehit babası Zekai Fırat Dülger, kendilerine yapılanı "ayıp" olarak değerlendirdi. Suçlamayı kabul etmediklerini kaydeden Dülger, "Ben ve oğlum mahkemeye şu şişesi fırlatmadı. Kimseye küfür etmedik. Bunu ispatlasınlar, gerekeni yapacağız. Velev ki böyle bir şey olmuş olsun. Bizler evlatlarımızın acısı içerisindeyiz. Bizi anlamaları lazım. Şehit ailelerinin sıkıntılı sürecinde suç duyurusu yapmaları doğru değil, ayıptır. Ben bir oğluma askere kurban verdim. Gerekirse kendim de cezaevinde yatarım" dedi.

Şehit babası Haydar Dügel de Askeri Mahkeme'nin şikayetiyle acılarının daha da katlandığını vurgulayarak, "Oğlumun acısıyla yanıyorum, bana bu yeter. İstedikleri kadar mahkemeye versinler. Bir şehit ailesine nasıl davranılacağını bilmeyen askeri personelle işim olmaz" dedi. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Hakime Pet Şişe Atmaya Soruşturma - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement