Hakkari'de Çevre Platformu Kuruldu - Son Dakika
Güncel

Hakkari'de Çevre Platformu Kuruldu

Hakkari\'de Çevre Platformu Kuruldu

Hakkari'de bir araya gelen 37 sivil toplum kuruluşu, çevre kirliliğine karşı, Kürtçe Axa Zerin adlı ortak bir platform kurdu.

21.06.2013 19:03  Güncelleme: 10:58

Hakkari'de bir araya gelen 37 sivil toplum kuruluşu, çevre kirliliğine karşı, 'zengin topraklar' anlamına gelen Kürtçe Axa Zerin adlı ortak bir platform kurdu.

Çevre kirliliği başta olmak üzere, bölgedeki çatışmalardan dolayı meydana gelen ekolojik bozulmaların önüne geçmek amacıyla aralarında Cilo Doğa Derneği, Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği'nin de bulunduğu 37 sivil toplum örgütü, 'Axa Zerin' adlı platform kurdu. Platform ilk basın toplantısını da bugün yaptı. Basın açıklamasını okuyan Cilo Doğa Derneği Başkanı Halit Soydan, dünyada ve bölgede çatışmalardan dolayı ekolojik dengenin bozulduğu belirterek, çözüm sürecinin başladığı bu dönemde de bir daha çatışmaların olmaması içinde çaba göstereceklerini söyledi.

Soydan, "Ayrıca bölgede yapılacak HES'lere karşı duracağız. Endemik tür hayvanların ve bitkilerin yok edilmemesi için mücadele edeceğiz" dedi. - Hakkari

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Hakkari'de Çevre Platformu Kuruldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement