Hakkari'de Ev Yangını Korkuttu - Son Dakika
Güncel

Hakkari'de Ev Yangını Korkuttu

Hakkari\'de Ev Yangını Korkuttu

Hakkari’nin Biçer Mahallesinde bir evde çıkan yangın itfaiye ve mahalle sakinlerinin ortak çabasıyla söndürüldü.

19.07.2015 12:58

Hakkari'nin Biçer Mahallesinde bir evde çıkan yangın itfaiye ve mahalle sakinlerinin ortak çabasıyla söndürüldü.

Hakkari'nin Biçer Mahallesinde ikamet eden 6 nüfuslu Hayrettin Seyitoğulları'nın evinde gece saat 01.00 sıralarında yangın çıktı. Elektrik prizinden çıktığı tahmin edilen yangın evde büyük maddi hasara neden oldu. Yangına ilk müdahale eden mahalle sakinleri, bir yandan evde bulunan çocukları ve bedensel ve zihinsel engelli Müzeyyen Seyitoğulları'nı kurtarılırken, bir yandan da itfaiye ve 112 'ye haber verdi. Kısa sürede yangın mahalline gelen ekipler, yangına müdahale ederek evin diğer bölümlerine ve ahşap çatıya sıçramasının önüne geçti. Çıkan yangın yaklaşık iki saatlik çalışma sonucunda söndürülürken mahalle sakinlerinin de ekiplere canla başla yardımcı olması dikkat çekti. Olay yerine gelen Belediye Eş Başkanı Nurullah Çiftçi, evi yanan Hayrettin Seytioğlulları'na geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Yangının başlangıç noktası olan evin yatak odasındaki eşyaların tamamı yanarken, yangında itfaiyecilerin teçhizat olarak yetersiz olduğu gerekçesiyle bazı itfaiyeciler ve mahalle sakinleri belediyeyi eleştirdi.

İş Kur Müdürlüğünde iki ay önce işe başlayan, altı aylık geçici işçi olarak işe alındığını ve evinin yangında kullanılamaz hale gelmesinden dolayı, yetkililerden ve hayırseverlerden yardım beklediğini belirten ev sahibi Hayrettin Seyitoğullar, "Biz yatarken bir anda yangın çıktı. Prizde sadece cep telefonunun şarj fişi vardı. Ne olduğunu anlayamadık. Evde yüzde 91 özürlü olan bir kız kardeşim var. İlk olarak onu kurtardım. Ardından eşimi ve çocuklarımı evden çıkardık. Yangının neden ve nasıl çıktığını bilmiyorum. Ama yatak odamızda başladı ve evdeki bütün eşyalar kullanılamaz hale geldi. Benim hiçbir geçim kaynağım yok. İş Kur Müdürlüğünde iki ay önce altı aylığına işe alındım. Şimdi evimde kullanabileceğim hiç bir eşyam kalmadı. Yetkililerden ve hayırsever vatandaşlardan bizlere yardımcı olmalarını bekliyoruz. Bu gece bizlere yardım eden herkese teşekkür ederim" dedi.

İtfaiyecilerin maskelerinin eksik olduğu konusunda belediye itfaiye grup amiri Yalçın Yıldırım, maskelerin olduğunu ve çalışmaların bilinçli ve düzenli bir şeklide yürütüldüğünü belirterek, "Burada bazı arkadaşlarımız ve vatandaşlar tarafından maske ve müdahale konusunda itirazlarını dile getirerek eksiklik olduğunu belirtti. Bizim oksijen tüplerimiz ve maskelerimiz var. Yangın müdahalesinde bazı arkadaşlarımız maske takarken, diğerleri de maskeli arkadaşa kılavuzluk ederek koordineli bir çalışma yürütüyoruz. Burada maske yetersizliği diye bir eksiklik yok" diye konuştu.

Yangın esnasında evde bulunan Hayrettin Seyitoğulları'nın aile fertleri yangından etkilendikleri için 112 ambulansları ile Hakkari Devlet Hastanesine kaldığı belirtildi. - HAKKARİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Hakkari'de Ev Yangını Korkuttu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement