Hakkari'de Işid Protestosu - Son Dakika
Güncel

Hakkari'de Işid Protestosu

Hakkari\'de Işid Protestosu

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) ve HDP, IŞİD’in yaptığı katliamları düzenlediği yürüyüş ve basın açıklamasıyla protesto etti.

13.08.2014 19:45

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) ve HDP, IŞİD'in yaptığı katliamları düzenlediği yürüyüş ve basın açıklamasıyla protesto etti.

Hakkari Belediye Eş Başkanları Dilek Hatipoğlu, Nurullah Çiftçi, HDP İl Eş Başkanı Rahmi Temel, DBP Eş Başkanı Mehtap Daştandemirel, Meya-Der Başkanı Ramazan Elmas, İHD Başkanı İsmail Akbulut, STK, barış anneleri ve beraberindeki binlerce kişi Çevre yolu üzerinde bulunan Devlet Hastanesi önünde bir araya gelerek burada ellerinde bulunan "Rojava, Şengal tarihe toprağa ve kültüre sahip çıkma savaşıdır, Şengal Kobani onurumuzdur, Rojava'ya katılarak IŞİD'İ döktüğü kanda boğacağız" sloganlarıyla belediye binası önüne kadar yürüdüler.

Burada DBP ve HDP tarafından hazırlanan ortak basın açıklamasını okuyan Kent Meclisi Eş Başkanı Kazım Kurt, "Çeteci IŞİD eli ile orta doğuda etnik kimlikler ve mezhepler çatıştırılarak orta doğu kaosa sürülmek istenmektedir.

Orta doğuda kaos ve umut çatışma, direniş ve mücadele içerisindedir. Bu temelde bizler Rojava devriminin orta doğu halkları açısından birlikte ve ortak yaşamı ön gördüğü; Kobani, Şengal ve Maxmur'da yaşanan insanlık dışı uygulamaları kabul etmeyeceğiz. Maddi ve manevi her türlü desteği sağlayacağımızı belirterek, Şengal'de ölen her çocuğun, Maxmur'da ağlayan her kadının, Kobani'de direnen her gencin yanında olacağız. Orta doğuda halkların birlikteliği ile kaos kaybedecek, Rojava devrimi, yani umut kazanacaktır" şeklinde konuştu.

Kalabalık basın açıklaması sonrasında sessiz bir şekilde dağıldı. - HAKKARİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Hakkari'de Işid Protestosu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement