Haldun Taner'in 100. Yaşı Kadıköy'de Kutlandı - Son Dakika
Güncel

Haldun Taner'in 100. Yaşı Kadıköy'de Kutlandı

Haldun Taner\'in 100. Yaşı Kadıköy\'de Kutlandı

Tiyatro ve edebiyat dünyasının usta isimlerinden Haldun Taner doğumunun 100. Yılında Kadıköy Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlikle anıldı.

17.03.2015 15:31

Tiyatro ve edebiyat dünyasının usta isimlerinden Haldun Taner doğumunun 100. Yılında Kadıköy Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlikle anıldı.

Haldun Taner'in anılarından kurgulanarak hazırlanan gecede yazarın doğumu, ilk gençliği edebiyata merakı kendi anlatımlarından Orhan Alkaya ve Zeynep Oral tarafından seslendirildi.

Yazar'ın Üç Ağalar eserinin de seslendirildiği gecede Keşanlı Ali Destanı'nın en sevilen bölümlerinden "Mertlik Belası" da Kıvanç Uğraşbul yorumuyla seslendirildi. "Nota olsa Do, renk olsa Nar rengi" diye anlattığı Keşanlı Ali Destanı'nın Zarife'si Gülriz Sururi "Şamama" videosu ardından Zilli Zarife'den "Biz Dünyaya Lazımız" şarkısı ile gecenin konuğu oldu.

Devekuşu Kabare Tiyatrosu'nun eşsiz ikilisi Zeki Alasya ve Metin Akpınar Türkiye'de kabare tiyatrosunun kurucusu, ilk yazarı, ilk uygulayıcısı Haldun Taner için sahneye çıktı. Muhsin Ertuğrul'un Haldun Taner için "Türk Tiyatrosu ne zaman tık nefes olsa Haldun Taner oksijen yetiştirir" sözlerini hatırlatan Metin Akpınar, "Haldun bey bizi size hediye etti" dedi. Dönemin Kültür Bakanının heykellere peştemal giydirmeye çalıştığını anlatan Akpınar "Bugün kadavraya don giydiriyorlar" dedi. Akpınar'ın bu sözleri salonda alkış aldı.

Gecenin sonunda tüm sanatçılar ve Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu sahneye çıkarak Haldun Taner için 100. Yıl pastası kesti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Haldun Taner'in 100. Yaşı Kadıköy'de Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement