Halk Bilimcisi Sabiha Tansuğ, Başkan Gönenç'i Ziyaret Etti - Son Dakika
Güncel

Halk Bilimcisi Sabiha Tansuğ, Başkan Gönenç'i Ziyaret Etti

Halk Bilimcisi Sabiha Tansuğ, Başkan Gönenç\'i Ziyaret Etti

Folklor araştırmacısı, halk bilimci/etnolog, araştırmacı yazar ve madeni para (50 kuruş) üzerine resmi basılan ilk Türk kadını Sabiha Tansuğ, Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç'i ziyaret etti.

07.07.2017 14:40  Güncelleme: 14:41

Anadolu'nun son karatabağı olan Bergamalı Debbağ İsmail Araç'ın parşömen zanaatını öğrettiği iki kadın öğrencisi için Bergama Belediyesi tarafından düzenlenen Peştamal Kuşatma törenine katılmak için Bergama'ya gelen Sabiha Tansuğ, Belediye Başkan Mehmet Gönenç'i makamında ziyaret etti. Yapılan ziyarete gazeteci Lütfü Dağtaş, Sabiha Tansuğ'un yardımcısı Ayhan Kaptan ve Bergama Belediyesi UNESCO Birimi çalışanları da katıldı.

Bergama ile ilgili özellikle Kozak ağırlıklı folklorik değerleri yıllarca araştırmış ve yazılı yayına dönüştürmüş biri olan Sabiha Tansuğ, Başkan Gönenç'e Bergama folkloruna ilişkin yaptığı çalışmaları anlattı. Bergama ile ilgili yerel ölçekte ne gibi çalışmalar yapılabilirliğine ilişkin bilgiler verdi. Gümülcine doğumlu olan Sabiha Tansuğ, çocukluğunun bir bölümünün Bergama'da geçtiğini de söyledi.

Başkan Gönenç ise Sabiha Tansuğ'un gelecek nesillere önemli bir miras bıraktığını, Bergama ve çevresinde çok değerli çalışmalar yaptığını ifade etti. Ziyaret nedeniyle Sabiha Tansuğ'a teşekkür eden Başkan Gönenç, kendisine yöresel bir heybe hediye etti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Halk Bilimcisi Sabiha Tansuğ, Başkan Gönenç'i Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement