Malatya Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği tarafından Halk Elinde Hayvan Islahı Ülkesel Projesi kapsamında Yazıhan ve Arapgir ilçelerinde bilgilendirme toplantısı düzenledi.
Halk Elinde Hayvan Islahı Ülkesel Projesi kapsamında Yazıhan ve Arapgir belediyelerinde ayrı ayrı düzenlenen toplantılarla yetiştiricilere projeyle ilgili bilgi verildi.
Birlik Başkanı İhsan Akın, toplantıda yaptığı konuşmada, doğacak kuzular ile alakalı verilerin kayıtların düzgün tutulması gerektiğini belirtti.
İlk 24 saat içerisinde alınacak verilerin çok önemli olduğuna işaret eden Akın, "Verilerimizi düzgün tutarsak verimliliğimizi arttırma adına zaten burada projenin asıl amacı verimliliği arttırmak. Bakanlığın verdiği desteğinde asıl amacı elinizde ki kuzu, yavru, ikizlilik, süt ve et veriminin arttırılması ile alakalıdır. Bütün soruların muhatapları burada proje teknik elemanından tarım il müdürümüze kadar hepimiz buradayız" ifadelerini kullandı.
Yazıhan Belediyesinde düzenlenen toplantıya, Belediye Başkan Vekili Kadir Yoldaş, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Yardımcısı Zülküf Yıldırımoğlu ve Yazıhan İlçe Müdürü Zafer Tanrıverdi de katıldı.
Son Dakika › Güncel › Halk Elinde Hayvan Islahı Ülkesel Projesi - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?