Halka Açık Konferans - Son Dakika
Güncel

Halka Açık Konferans

Halka Açık Konferans

Özel Sani Konukoğlu Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Opr.Dr.Ahmet Orhan Gürer, bağırsak ve rektum kanserinin, sindirim sisteminin en çok rastlanan tümörleri olduğunu söyledi.

12.05.2012 15:43

Özel Sani Konukoğlu Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Ahmet Orhan Gürer, bağırsak ve rektum kanserinin, sindirim sisteminin en çok rastlanan tümörleri olduğunu söyledi.

Halka açık sağlık konferansları kapsamında "Kalın Bağırsak ve Rektum Kanseri" konusunu anlatan Opr. Dr. Gürer, kalın bağırsak ve rektum kanserinin görülme sıklığı bakımından da tüm kanserler arasında meme, prostat ve akciğer kanserlerinden sonra 4. sırada yer aldığını kaydetti.

Dünyada her yıl yaklaşık 1 milyon vakanın teşhis edildiğini ve bu kansere bağlı 500 bin ölüm bildirildiğini belirten Opr. Dr. Gürer, "Daha çok ileri yaş grubu hastalığı olarak bilinen kolon - rektum kanser görülme sıklığı 50 yaşından sonra giderek artar ve 80 yaşında maksimale ulaşır" dedi.

Opr. Dr. Gürer, kesin nedenleri net olarak bilinmemesine rağmen bağırsak kanserlerinin gelişiminde genetik (ailesel geçiş) ve diyet (hayvansal yağlı gıdalardan aşırı beslenme), inflamatuar bağırsak hastalıklarının önemli rol oynadığının altını çizdi.

Son yıllarda teşhis yöntemlerinin gelişmesi, tarama programlarının uygulanmaya başlanması, yeni cerrahi tekniklerin keşfi, radyoterapi ve immunoterapide kullanılan yeni yöntemlerin kullanıma girmesinin kalın bağırsak ve rektum kanserlerinin daha erken dönemde teşhis edilmesine ve bu kanserlere bağlı ölümlerin azalmasına yol açtığını anımsatan Opr. Dr. Gürer, sunumunun ardından katılımcıların sorularını yanıtladı. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Halka Açık Konferans - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement