Halkalı Saldırısında Flaş Gelişme - Son Dakika
Güncel

Halkalı Saldırısında Flaş Gelişme

Halkalı Saldırısında Flaş Gelişme

Halkalı'da 5 asker ve bir asker kızının şehit olduğu bombalı saldırı davasından tahliye kararı çıktı.

27.09.2012 17:48  Güncelleme: 18:37

Halkalı'da askeri servis aracının geçişi sırasında bomba patlaması sonucu 5 asker ve 1 asker kızının hayatını kaybetmesine ilişkin 3'ü tutuklu 13 sanığın yargılandığı davada tutuklu sanık Okan Ağır tahliye edildi.

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen 7. duruşmada tutuklu sanıklar Mehmet Kazım Sevim, Seyithan Özer ve Okan Ağır ile 6 tutuksuz sanık hazır bulundu.

Tutuklu sanık Okan Ağır'ın avukatlarından Sinan Zincir, savcılık tarafından hazırlanan iddianamede Okan Ağır hakkında açık çelişkiler olduğunu belirterek "Müvekkilinin 3. yargı paketi kapsamındaki değişiklikler de göz önünde bulundurularak tahliye edilmesini talep ediyoruz" dedi.

Diğer sanık avukatları da müvekkilleri hakkındaki suçlamaları kabul etmeyerek müvekkillerinin tahliye edilmesini istedi. Mahkeme verdiği kısa aranın ardından sanık Okan Ağır'ın tutuklu geçirdiği süre ve 3. Yargı paketindeki değişiklikler dikkate alınarak tahliye edilmesine karar verdi. Tutuklu sanıklar Mehmet Kazım Sevim ve Seyithan Özer'in ise üzerine atılı suçun mahiyeti, kuvvetli suç şüphesi ve mevcut delil durumu göz önünde bulundurularak tutukluluk hallerinin devamına hükmeden mahkeme duruşmayı erteledi.

'KARDELEN ÖĞRETMEN'İN EŞİ HAYATINI KAYBETMİŞTİ

Olay, 22 Haziran 2010 tarihinde İstanbul Halkalı'da meydana gelmişi. Askeri servis aracına bombalı saldırı düzenlenmiş. Kamuoyunda 'Kardelen Ayşe' olarak bilinen Elif öğretmenin eşi Uzman Çavuş Mehmet Çağlar Bölük'ün de aralarında bulunduğu 5 asker şehit olmuş, asker kızı Buse Sarıyağ da hayatını kaybetmişti.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede sanıklar Seyithan Özer ve Mehmet Kazım Sevim'in "Devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmaya yardım etmek ve terör örgütüne üye olmak" suçlarından 22,5 yıldan 35 yıla kadar hapisle cezalandırılmaları talep ediliyor. İddianamede sanıklardan Ahmet Hakverir'in de "örgüt adına suç işlemek" suçundan 5 yıldan 10 yıla kadar hapsi isteniyor.

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Halkalı Saldırısında Flaş Gelişme - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement