Hamile Anne 2 Gün Yürüdü - Son Dakika
Güncel

Hamile Anne 2 Gün Yürüdü

Hamile Anne 2 Gün Yürüdü

Suriye'den 4 çocuğuyla yola çıkan 9 aylık hamile kadın, 2 gün süren zorlu yolculuğun ardından Türkiye'ye ulaştı.

27.01.2013 12:28  Güncelleme: 12:25

Suriye'nin İdlib kentinden 4 çocuğuyla yola çıkan 9 aylık hamile kadın, 2 gün süren zorlu yolculuğun ardından geldiği Gaziantep'te bir kız çocuğu dünyaya getirdi.

Nizip'e gelen 31 yaşındaki Fatma Mustafa, ambulansla götürüldüğü Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde 2,5 kilo ağırlığında bir kız çocuğu dünyaya getirdi.

Hastanede tedavisi süren Fatma Mustafa, gazetecilere yaptığı açıklamada, 4 çocuğuyla iki gün süren sıkıntılı yolculuğun ardından Türkiye'ye ulaşabildiklerini söyledi.

Hayat şartları zorlaşınca Suriye'nin İdlib kentinden ayrılmaya karar verdiklerini belirten Mustafa, kocasının nerede olduğunu bilmediğini, 4 çocuğunun da Nizip'teki çadır kentte tedavi altına alındığını ifade etti.

Sağlıklı bir doğum yaptığı için mutlu olduğunu ifade eden Mustafa, kendisine yardımcı olanlara teşekkür etti.

-Anne ve bebeğin sağlık durumu iyi-

GAÜN Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Prof. Dr Levent Elbeyli de hastanın risklerinin göz önüne alınarak doğumun üniversitede yapılmasının uygun görüldüğünü belirtti.

Hastanın sezaryenle doğum yaptığını ifade eden Elbeyli, sağlık durumunun iyi olduğunu, bebeğinde önlem amacıyla gözetim altına alındığını ifade etti.

Elbeyli, bebeğin kısa süre içinde yeni doğum yoğun bakım ünitesinden çıkarılarak annesine verileceğini kaydetti.

GAÜN Rektörü Prof. Dr Yavuz Coşkun ise hastanelerinde bugüne kadar çok sayıda Suriyeli'yi tedavi ettiklerini, böylelikle Suriyelilere komşuluk vazifelerini yerine getirdiklerini kaydetti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Hamile Anne 2 Gün Yürüdü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement