"Harçlar Kaldırıldı, Samimiyseler Cezaları da Kaldırsınlar" - Son Dakika
Güncel

"Harçlar Kaldırıldı, Samimiyseler Cezaları da Kaldırsınlar"

"Harçlar Kaldırıldı, Samimiyseler Cezaları da Kaldırsınlar"

Roman Buluşmasında parasız eğitim pankartı açtığı için 8,5 yıl hapis cezasına çarptırılan Berna Yılmaz, "Harçlar kaldırıldı, samimiyseler cezaları da kaldırsınlar" dedi.

29.08.2012 14:07  Güncelleme: 14:13

"Roman Buluşması"nda parasız eğitim pankartı açtığı için arkadaşı Ferhat Tüzer ile birlikte 8,5 yıl hapis cezasına çarptırılan Berna Yılmaz, "Harçlar kaldırıldı, samimiyseler cezaları da kaldırsınlar" dedi.

Parasız eğitim istediği için yaklaşık 1.5 yıl cezaevinde kalan ve mahkemenin verdiği 8,5 yıl hapis cezası Yargıtay'a gönderilen Berna Yılmaz, harçların kaldırılması kararını İHA muhabirine değerlendirdi. Harçların kaldırılmasını olumlu karşıladıklarını belirten Yılmaz, "Ama şöyle bir gerçek var; bizler 8,5 yıl ceza aldık ve bunun dışında 700'ün üzerinde tutuklu öğrenci var hala. 2 arkadaşımız var aynı talebi dile getiren, parasız eğitim istediler ve hala tutuklular. 3. mahkemeleri geçti, mütalaa okunacak ve hala tutuklular. Harçlar kaldırıldı ama kağıt üzerinde kalacaksa ne yapalım. Parasız eğitim bir haktı, kağıt üzerinde olduğu için ve uygulanmadığı için bir sorun teşkil ediyordu. Biz istediğimiz için ceza aldık. Yine aynı şekilde kalacaksa harçların kaldırılmasının bir anlamı olmuyor. Eğer bu konuda samimiyseler o zaman cezaları kaldırsınlar, tutuklu öğrenciler serbest bırakılsın" diye konuştu.

Parasız eğitim için yıllardır verilen bir mücadele olduğunu dile getiren Yılmaz, "Biz de yıllardır verilen mücadelenin içinde bir kesitiz, o mücadelenin devamcılarıyız. O mücadelenin sonucunda gazlar, coplar, gözaltılar ve tutuklamalar sonucunda bir muhalefet oluştu. Bizim tutuklanmamızın ardından ciddi anlamda kamuoyu oluştu ve bunun sonucunda ister istemez bir muhalefet oluştu" dedi.

Yılmaz, harçların kaldırılmasında yıllardır verilen mücadelenin etkisi olduğunu düşündüğünü belirterek, "Parasız eğitim bu ülkede yok deniliyordu ama bizim tutuklanmamızla bu daha somut olarak görüldü" ifadelerini kullandı.

Harçların kaldırılmasının tek başına bir önem ifade etmediğini dile getiren Berna Yılmaz, "Tutuklu öğrenciler serbest bırakılsın, bizim cezalarımız onanmasın" dedi. Parasız eğitim mücadelesine devam edeceklerini aktaran Yılmaz, "Çünkü parasız eğitim sadece harçların kaldırılmasıyla sınırlı bir talep değil, temel olarak eğitim sisteminin değiştirilmesi, bir insanın eğitim alabilmesi için bütün olanakların karşılanması gerekiyor. Mücadelemiz devam edecek" şeklinde konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel 'Harçlar Kaldırıldı, Samimiyseler Cezaları da Kaldırsınlar' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement