Harem Dile Geliyor - Son Dakika
Güncel

Harem Dile Geliyor

Harem Dile Geliyor

Topkapı Sarayı'nın ikinci avlusundaki Has Ahırlar'da tarih ve sanat sevenleri ağırlamaya devam ediyor.

03.09.2012 17:15

Prof. Dr. İlber Ortaylı, Prof. Dr. Nurhan Atasoy, Prof. Dr. Gül İrepoğlu, Doç.Dr.Deniz Esemenli ve Dr. Mehmet Kalpaklı gibi Türkiye'nin önde gelen bilim insanları, Harem yaşamının bilinmeyen yönlerini Eylül ve Ekim aylarında Topkapı Sarayı'nda anlatmaya devam ediyor.

Harem'in hiç bilinmeyen yönlerini yansıtmak amacıyla düzenlenen 'Padişahın Evi: Topkapı Sarayı Harem-i Hümayunu' Sergisi, Topkapı Sarayı'nın ikinci avlusundaki Has Ahırlar'da tarih ve sanat sevenleri ağırlamaya devam ediyor.

Bilkent Kültür Girişimi ve TAV Havalimanları'nın ana sponsorluğunda, Topkapı Sarayı Müzesi Müdürlüğü tarafından hazırlanan sergi süresince ayrıca Prof. Dr. İlber Ortaylı, Prof. Dr. Nurhan Atasoy, Prof. Dr. Gül İrepoğlu, Doç. Dr. Deniz Esemenli ve Dr. Mehmet Kalpaklı gibi tanınmış bilim insanlarının katılımıyla Harem hayatına ilişkin özel seminerler düzenleniyor.

Eylül ve Ekim ayları süresince Topkapı Sarayı'nda gerçekleştirilecek seminer dizisi, 4 Eylül'de Prof. Dr. Nurhan Atasoy'un "İhtişam ve Zerafet: Haremde Giyim- Kuşam" semineri ile başlıyor.

Kaynak: Bültenler

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement