Cilvegözü'nden, Suriye'ye 6 ayda 55 bin TIR'lık ihracat
HATAY'ın Reyhanlı İlçesi'ndeki Cilvegözü Gümrük Kapısı'ndan Suriye'ye yılın ilk 6 ayında 55 bin TIR ile ihracat yapıldı.
İç savaşın yaşandığı Suriye'de güvenli bölgelere yapılan çeşitli ürünlerin ihracatı devam ediyor. Cilvegözü ile 4,5 kilometre karşısında bulunan Suriye'nin Bab-El Hava Gümrük Kapısı arasında bulunan aktarma alanında boşaltılan yükler, buradan da ülkedeki güvenli bölgelere sevk ediliyor. 2018 yılının ilk 6 ayında Cilvegözü Gümrük Kapısı'ndan 55 bin TIR ile yapılan ihracat sürerken, gönderilen ürünler arasında temel gıda maddeleri, inşaatlarda kullanılan demir, çimento, kullanılmış otomobil ve kamyonetler, giyim eşyaları, mefruşat, oto yedek parçaları ve ev aletleri ile mutfak malzemeleri bulunuyor.
İHRACATA KARŞILIK İHTALAT DEVAM EDİYOR
Suriye'ye yapılan ihracata karşılık izin verilen bazı ürünler ithalat yoluyla Türkiye'ye gelirken bazı ürünler ise üçüncü ülkelere gönderilmek üzere transit olarak geliyor. Reyhanlı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Necmettin Zaroğlu, ihracata karşılık yapılan ithalat karşılığında, Suriye'den küçük metal, pamuk, kimyon, bakla ithalatı yapıldığını söyledi. Bunun yanında farklı ülkelere gönderilmek üzere Cilvegözü Gümrük Kapısı'ndan bina taşı, Antep fıstığı, bakla, nohut ve çörek otu ile mercimek gibi ürünler geldiğini ifade etti.
Son Dakika › Güncel › Hatay Cilvegözü'nden, Suriye'ye 6 Ayda 55 Bin Tır'lık İhracat - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.