Hatay Reyhanlı Saldırısında Oğlunu Kaybeden Anneden Terörist Yusuf Nazik'e; Evladımın Katili Yüzüme... - Son Dakika
Güncel

Hatay Reyhanlı Saldırısında Oğlunu Kaybeden Anneden Terörist Yusuf Nazik'e; Evladımın Katili Yüzüme...

Reyhanlı saldırısında oğlunu kaybeden anneden terörist Yusuf Nazik'e; Evladımın katili yüzüme bakHatay'ın Reyhanlı ilçesi 11 Mayıs Şehitler Derneği Başkanı Ahmet Tuna, dün Ankara 9.

14.05.2019 13:49

Reyhanlı saldırısında oğlunu kaybeden anneden terörist Yusuf Nazik'e; Evladımın katili yüzüme bak

Hatay'ın Reyhanlı ilçesi 11 Mayıs Şehitler Derneği Başkanı Ahmet Tuna, dün Ankara 9. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada saldırının planlayıcısı olan Yusuf Nazik'in 53 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmasına mutlu olduklarını söyledi. Duruşmaya katılan ve saldırıda oğlunu kaybedin anne Medine Erdemci, Yusuf Nazik'e 'Evladımın katili yüzüme bak" diye seslendiğini onun da, "Bu laf zoruma gitti" dediğini anlattı.

Ankara'daki davanın duruşmasının ardından geldiği Reyhanlı'da dernek binasında açıklama yapan Tuna, Yusuf Nazik'in 53 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmasına sevindiklerini, ancak davada adı geçen Aykan Hamurcu ve Hasan Kabakulak'ın tahliye edilmeleri yönünde verilen karara üzüldüklerini söyledi. 6 yıldır mahkeme sürecini takip ettiklerini belirten Tuna, "En son Ankara 9. Ağır Ceza Mahkemesi'nde, tutuklu Yusuf Nazik duruşmasını takip ettik. 53 kez ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırıldı. Karar bir nebze olsa da içimize su serpti. Ancak, davayla ilişkisi olan Aykan Hamurcu'ya 17, Hasan Kabakulak'a 27 yıl verildi ancak tahliye kararı çıktı. Bu karardan hiçbir şey anlayamadık. Bir suç örgütü içindeler ama tahliye karar verilmesine çok üzüldük. Bu cezalar elbette yetmez 11 Mayıs Şehitler Derneği olarak bundan sonraki süreci de takip edeceğiz. Verilen her karara saygımız var" dedi.

KARAR BİZİ HÜSRANA UĞRATTI

Mahkemeyi yıllardır takip eden, patlamada oğlu Halil Erdemci'yi (28) kaybeden Medine Erdemci, mahkemede verilen kararlarla adeta hüsrana uğradıklarını söyledi. Erdemci, "Yusuf Nazik ceza aldı buna sevindik. Ama aynı zamanda hüsrana uğradık. 2 kişi daha vardı duruşmada dosyaları da varken Aykan Hamurcu ve Hasan Kabakulak tahliye oldular şok geçirdik. Evlatlarımızın katilleri dışarı bırakıldı. Başka ailelerin yürekleri yansın diye mi, evlatları yetim kalsın diye mi? Devletimiz sesimizi duysun yeter bu zalimleri dışarı bırakmasınlar, içeriye alsınlar" diye konuştu.

EVLADIMIN KATİLİ YÜZÜME BAK

Erdemci, mahkeme salonunda Yusuf Nazik'le arasında geçen konuşmanın sorulması üzerine şunları söyledi:

"Yusuf Nazik'e yüzüme bakar mısın, evladımın katili yüzüme bak. Eğer biraz vicdanın varsa gerçekleri söyle, kimin eli varsa, yaptıranları söyle dedim. O da yüzüme baktı ağlayarak, "Bu laflardan çok rahatsız oldum. Zoruma gitti. Gereken her şeyi anlattım ve dosyada" dedi. Bu sırada mahkeme heyeti Nazik'in daha fazla konuşmasını engelledi, susturdu."

Hatay Reyhanlı Saldırısında Oğlunu Kaybeden Anneden Terörist Yusuf Nazik\'e; Evladımın Katili Yüzüme...
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Hatay Reyhanlı Saldırısında Oğlunu Kaybeden Anneden Terörist Yusuf Nazik'e; Evladımın Katili Yüzüme... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement