Hava-İş'e Yeni Başkan Adayı - Son Dakika
Güncel

Hava-İş'e Yeni Başkan Adayı

Hava-İş\'e Yeni Başkan Adayı

İş Sendikasının başkanlığını 24 yıldır Atilay Ayçin yapıyor.

08.07.2013 15:46  Güncelleme: 15:54

İş Sendikasının başkanlığını 24 yıldır Atilay Ayçin yapıyor. 25 yıllık THY çalışanı Ali Gülçiçek, bu yılın Aralık ayında yapılacak Hava-İş Sendikası Genel Kurulu'nda başkanlığa aday olduğunu açıkladı.

Ali Gülçiçek, Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali Ali Sürmen Toplantı salonunda düzenlediği basın toplansında, seçildikleri taktirde yönetime süre koyacaklarını ve bunun da en fazla iki dönem olacağını belirtti.

Başkan adaylığında grubunun "Emek Meclisi "adını taşıdığını belirten Ali Gülçiçek, çalışanlara üç ayda bir, gelir gider blançosunu açıklayacaklarını söyledi. Gülçiçek, şöyle konuştu:

" İşçi arkadaşlarımız haklı olarak sendikanın gelir gider tablosunu bilmek istiyorlar. İşçiden kesilen paranın miktarını işveren biliyor, Devlet biliyor, sendika biliyor ama parayı veren çalışan bilmiyor. Bu nedenle şeffaf olacağız.

Türkiye sendikal hareketi yeniden şekilleniyor. Artık eski anlayışlarla ileri gitmenin mümkün olmadığı açıktır. Yaklaşık 24 yıldır aynı anlayış ve yönetim tarafından idare edilen sendikamız grev uygulamasını bile hayata geçiremiyecek kadar içi boş ve üyesinden kopmuş bir vaziyettedir. Toplumsal çözüm aranırken ne boy ölçüsü almaya, ne de kuyudan adam çıkarmaya gerek yoktur. Çözüm neyi gerektiriyorsa o yapılmalıdır."

İŞVERENE ELEŞTİRİ

Kendisinin halen grev yapan işçilerden olduğunu belirten ve THY'nin Haberleşme Müdürlüğünde görev yapan Ali Gülçiçek, " İşveren baskıcı ve insanı yok sayan anlayışlardan vaz geçmelidir" dedi.

FK (MK) - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Hava-İş'e Yeni Başkan Adayı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement