Havacılık Fest'13 Başlıyor - Son Dakika
Güncel

Havacılık Fest'13 Başlıyor

Havacılık Fest\'13 Başlıyor

Türkiye Hava Trafik Kontrolörlüğü Derneği (TATCA) öncülüğünde Dev Ajans organizasyonuyla düzenlenecek olan TATCA Havacılık Fest'13, 9 Haziran Pazar günü Selçuk Efes Havalimanı'nda başlıyor.

08.06.2013 14:43

Türkiye Hava Trafik Kontrolörlüğü Derneği (TATCA) öncülüğünde Dev Ajans organizasyonuyla düzenlenecek olan TATCA Havacılık Fest'13, 9 Haziran Pazar günü Selçuk Efes Havalimanı'nda başlıyor.

Havacılığın sportif ve eğlenceli yönünün ön plana çıkacağı Havacılık Fest'13'te ziyaretçiler, ücretsiz uçuş imkanından yararlanabilecek. Festivalde birçok sivil havacılık kulübü ve derneği, üniversitelerin ve liselerin ilgili kulüpleri de yer alacak. Gün boyu paraşüt atlayışlarından model uçak ve helikopter gösterilerine, sıcak hava balonundan, gyrocopter, paramotor ve microlight hava araçlarına, hava trafik kontrol ve uçak simülatörlerine kadar birçok havacılık etkinliğinin gerçekleştirileceği festivalde, Türkiye'nin en ünlü gösteri pilotu Ali İsmet Öztürk de 2 kez akrobasi uçuşu yapacak. Organizasyonda ayrıca gün boyu THK, Gökçen Havacılık, İHK (İstanbul Havacılık Kulübü), AYJET, TARKİM, AFA, EGE HAVACILIK uçuş okulları uçakları ve BAKTRANS helikopteriyle yüzlerce misafir, Kuşadası-Efes civarı ücretsiz halk uçuşları yapacak.

Festival; Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, Devlet Hava Meydanları İşletmesi, Türk Hava Kurumu, Selçuk ve Kuşadası kaymakamlıkları ve belediyeleri, İstanbul Havacılık Kulübü, EFMOD, EAB Havacılık ve 1. Türkiye Uluslararası Balon Festivali Organizasyon Komitesi, IVAO-Tr, THK Gökçen Havacılık ve Baktrans'ın katkılarıyla gerçekleştirilecek.

TAV ana sponsorluğunda gerçekleşecek organizasyonun diğer sponsor firmaları, ATLAS JET Ali İsmet ÖZTÜRK'ün akrobasi uçuşu ile SUNEXPRESS Havayolları IVAO-Türkiye'nin katkılarıyla oluşturulacak sanal kule simülatörüyle, Türk Hava Kurumu Gökçen Havacılık tarafından gerçekleştirilecek olan paraşüt gösterisi ve microlight uçuşlarıyla, ATLASJET, SUNEXPRESS, PEGASUS havayolları, MNG, ONUR AIR ve sektörle ilgili daha birçok kurum ve kuruluş stantlarıyla yer alacak. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Havacılık Fest'13 Başlıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement