Hayata Dönüş Operasyonu Protesto Edildi - Son Dakika
Güncel

Hayata Dönüş Operasyonu Protesto Edildi

Hayata Dönüş Operasyonu Protesto Edildi

32 kişinin ölümüyle sonuçlanan Hayata Dönüş Operasyonu, 12'nci yılında da unutulmadı.

19.12.2012 15:49  Güncelleme: 16:02

Cezaevlerinde açlık grevi yapan siyasi tutuklulara yönelik gerçekleştirilen 32 kişinin ölümüyle sonuçlanan Hayata Dönüş Operasyonu, 12'nci yılında, İnsan Hakları Derneği tarafından cezaevi önüne karanfil atılarak protesto edildi.

20 Ekim 2000 tarihinde bazı cezaevlerinde tutuklu ve hükümlüler F tipi cezaevleri koşulları ve tecrit uygulamasını protesto amacıyla açlık grevine başladı. 19 Aralık 2000 tarihinde ise Hayata Dönüş Operasyonu' adıyla yapılan müdahalede 32 kişi öldü. Üzerinden 12 yıl geçen olayı protesto

için İnsan Hakları Derneği İzmir Şubesi üyeleri, Buca Cezaevi önünde bir araya gelerek 12 yıl önce yaşanan olaylara dikkat çekti. Yağmur altında pankartlar açıp basın açıklaması yapan grup, karanfil dağıttı. Grup adına basın açıklaması yapan Adnan Kaya, "Yaşanan olayları unutmayacağız, unutturmayacağız. Kanlı operasyonun üzerinden 12 yıl geçti. İktidarlar, siyasi jargon, ülke gündemi tamamen değişti. Ancak o günden bugüne değişmeyen tek şey devletin cezaevi politikası. Bugün hala cezaevlerinde birçok tutuklu ve hükümlüye tecrit uygulanmaktadır. İlimizde bulunan iki büyük cezaevinden de neredeyse her gün hak ihlalleri konusunda derneğimize başvurular gelmektedir" dedi.

Basın açıklamasının ardından grup ellerindeki karanfilleri cezaevi önüne atarak dağıldı. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Hayata Dönüş Operasyonu Protesto Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement