Hayvanat Bahçesi Ziyaretçi Akınına Uğradı - Son Dakika
Son Dakika Logo

Hayvanat Bahçesi Ziyaretçi Akınına Uğradı

31.01.2018 12:37

Alan olarak Türkiye'nin en büyüğü olan, hayvan nüfusu olarak da ilk üçte yer alan Antalya Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi, 2017 yılında 520 bin kişiyi ağırladı.

Alan olarak Türkiye'nin en büyüğü olan, hayvan nüfusu olarak da ilk üçte yer alan Antalya Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi, 2017 yılında 520 bin kişiyi ağırladı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada, geniş doğal yaşam alanlarıyla Türkiye'nin en büyük hayvanat bahçelerinden biri olan Antalya Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi'nin büyük ilgi gördüğü belirtildi. 570 dekar alan üzerine kurulu olan hayvanat bahçesi, yaklaşık 143 türde bin 512 havyana ev sahipliği yapıyor. Hayvanat bahçesi 2017 yılında 520 bin kişi tarafından ziyaret edildi. Aileler yoğun bir ders maratonu sonucu yarıyıl tatiline çıkan çocuklarını, karne hediyesi olarak hayvanat bahçesi gezisiyle ödüllendiriyor.

Hayvanat bahçesine gelen misafirler isterlerse bahçe girişinde oluşturulan 12 bin metrekarelik mesire alanında barbekülü kamelyalarda pikniklerini yapabiliyor. Piknik alanı içinde 35 adet kamelya, 6 adet çeşme ve 20 adet piknik tipi barbekü yer alıyor. Mesire alanı içine Konyaaltı Sahil Projesi çalışmalarında sökülen parke taşları kullanılarak 2 kilometrelik yürüyüş yolu da yapıldı. Yenilikler arasında ziyaretçilerin hayvanlara temas edebilmesi için 100 metrekarelik mini hayvanat bahçesi de bulunuyor.

Hayvanat bahçesine ilk kez geldiğini belirten 11 yaşındaki Seren Azman, "Burayı çok beğendim hayvanları çok seviyorum. Ailem beni tatil hediyesi olarak buraya getirdi. İlk olarak girişte yer alan mini hayvanat bahçesini geziyoruz. Burada koyun, keçi, mirket, kanguru gibi hayvanlar gördüm. Antalya'ya gelen ve burada yaşayan herkese hayvanat bahçesini ziyaret etmelerini tavsiye ediyorum. Çünkü ben burada tatilimin en güzel gününü geçiriyorum." ifadelerini kullandı.

Çocuklarını karne hediyesi olarak hayvanat bahçesine getirdiğini belirten Raşit Baysal, kendisinin de eğlendiğini belirtti. Baysal, "Onların burada egzotik hayvanları canlı canlı görmelerini istedim. Hayvanat bahçesini çok beğeniyoruz. Özellikle ben arabamı girişin en başına koyup yürümeyi seviyorum. Yeni yapılan piknik alanları dikkatimi çekti, çok başarılı olmuş. Hayvanat bahçesinin şu an en yüksek noktasındayız. Burada dinlenmek için kamelyaların olması çok iyi. Ailemle günün keyfini çıkarıp bol bol Antalya manzaralı fotoğraflar çektiriyoruz." dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Hayvanat Bahçesi Ziyaretçi Akınına Uğradı - Son Dakika


Advertisement