Hdp Heyeti Yarın İmralı'ya Gidecek - Son Dakika
Son Dakika Logo

Hdp Heyeti Yarın İmralı'ya Gidecek

Hdp Heyeti Yarın İmralı\'ya Gidecek
08.06.2014 21:58  Güncelleme: 08:21

HDP milletvekillerinden oluşan heyet, idam cezası kaldırıldığı için İmralı'da ömür boyu hapse mahkum edilen Abdullah Öcalan ile görüşecek.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekillerinden oluşan heyet, yarın İmralı Adası'na giderek, TCK'nın 125. maddesine göre "vatana ihanet" suçundan idam cezasına çarptırılan ve AB uyum yasaları ile idam cezası kaldırıldığı için İmralı'da ömür boyu hapse mahkum edilen Abdullah Öcalan ile görüşecek.

HDP'den yapılan yazılı açıklamada, geçen hafta Öcalan ile gerçekleştirilen görüşmenin ardından kısa süre içerisinde İmralı'ya tekrar gidileceğinin belirtildiği hatırlatıldı.

Açıklamada, "Çözüm sürecinin geldiği aşama, Lice'de yaşananlar ve olası diğer gelişmeler bu ziyaretin ivedilikle yapılmasını gerekli kılmıştır. Sürecin ve gelişmelerin hassasiyeti nedeniyle yürütülen görüşmeler sonucunda Sayın Öcalan'la görüşmek üzere heyetimizin yarın İmralı adasına gitmesi kararlaştırılmıştır" denildi.

Heyette, HDP Grup Başkanvekilleri Pervin Buldan, İdris Balüken ve İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder yer alacak. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Hdp Heyeti Yarın İmralı'ya Gidecek - Son Dakika


Advertisement