HDP'li Vekil Murat Bozlak İçin İlk Tören - Son Dakika
Güncel

HDP'li Vekil Murat Bozlak İçin İlk Tören

Önceki gün hayatını kaybeden HDP Adana Milletvekili Murat Bozlak için Demokratik Bölgeler Partisi Genel Merkezi'nde tören düzenlendi.

06.01.2015 12:15  Güncelleme: 13:27

Hayatını kaybeden HDP Adana Milletvekili Murat Bozlak için Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Genel Merkezi önünde cenaze töreni düzenlendi. Törene Bozlak'ın eşi Zeycan Bozlak, oğulları, aile yakınları ve bazı siyasi partilerin temsilcileri katıldı.

"NE GÖĞSÜNDEKİ 5 KURŞUN CAYDIRDI, NE GÖZALTILAR..."

Bozlak için yapılan saygı duruşunun ardından konuşan Bozlak'ın oğlu Rukan Bozlak, acılarının çok büyük olduğunu belirterek bir hukuk adamını, özgürlük savaşçısını kaybettiklerini söyledi. Oğul Bozlak, "Ne göğsündeki 5 kurşun onu caydırdı, ne gözaltılar. Doğru bildiğinden ayrılmadı, bize bıraktığı mirasa sahip çıkacağız" dedi.

"ONU UNUTMAYACAĞIZ"

DTK Eş Genel Başkanı Hatip Dicle de partinin büyük bir evladını son yolculuğuna uğurladıklarını ifade ederken, "Onun fedakarlığı asla tartışma konusu edilemez, onu unutmayacağız, anısını yaşatacağız, bu bize namus borcudur" diye konuştu.

DEMİRTAŞ: MURAT BAŞKANIM GÖZÜN ARKADA KALMASIN

HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ise sözlerin kifayetsiz kaldığı bir gün yaşadıklarını dile getirdi. Ölümün Allah'ın emri olduğunu ve bundan kaçınılamayacağını vurgulayan Demirtaş, Bozlak'ın kendilerine bıraktığı mirasın büyüklüğüyle de gurur duyduklarını söyledi.

"BOZLAK GİBİ YİĞİTLER SAYESİNDE BURADAYIZ"

Ortadoğu'nun temel siyasi aktörü konumuna geldiklerini savunan Demirtaş, "Korkunun sokakları teslim aldığı günlerde kahramanca, yiğitçe, faşizmin yüzüne tüküren yiğitler sayesinde, Murat Bozlak gibi yiğitler sayesinde bulunduğumuz noktadayız. Bu onların dik duruşu sayesinde oldu. Eğer onlar rüzgarın yönüne göre kendi siyasi geleceğini düşünerek eğilselerdi, bugün burada olmayacaktık. Murat Başkanım gözün arkada kalmasın" ifadelerini kullandı.

Abdullah Öcalan'ın yeğeni Dilek Öcalan da Kürtçe olarak ailenin taziye mesajını okudu.

CENAZE ŞEREFLİKOÇHİSAR'IN AKTAŞ KÖYÜNE GÖNDERİLDİ

Yapılan duanın ardından cenaze TBMM'ye ait araçla toprağa verileceği Şereflikoçhisar'ın Aktaş köyünü gönderildi. Cenaze aracının geçişi sırasında partililer tabutun üzerine karanfil attı.

"SENİ UNUTMAYACAĞIZ" POSTERİ ASILDI

Bu arada DBP Genel Merkezi'ne üzerinde Kürtçe "seni unutmayacağız" yazılı Bozlak'ın posteriyle bir dönem genel başkanlığını yaptığı HADEP'in flaması da asıldı.

HDP\'li Vekil Murat Bozlak İçin İlk Tören
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel HDP'li Vekil Murat Bozlak İçin İlk Tören - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (3)

  • yazık01: Cabut parçasını nerede kullanıyorlarsa oraya defolup gitsinler 0 4 Yanıtla
  • Vatan millet bayrak: Yakın gitsin taputunun üzerinde şehitlerimizin kanıyla canıyla olmuş şanlı bayragımız yoksa gebersin hepsi inşallah .. 0 2 Yanıtla
  • HASAN: iyi düşününki iyi olsun önemli olan çaput değil insanlık sonuçta hepimizi allah yarattı herşeyden önce murat bozlak türk bayrağını indirdikleri için tepki gösterip genel başkanlığı bıraktı ve bu yüzden ceza evinde yattı lütfen tam tanımadığınız biri hakkında kötü düşünmeyin 0 0 Yanıtla

Advertisement