Hdp'nin Ortaca Seçim Bürosuna Saldırı İddiası - Son Dakika
Güncel

Hdp'nin Ortaca Seçim Bürosuna Saldırı İddiası

Hdp\'nin Ortaca Seçim Bürosuna Saldırı İddiası

HDP Ortaca Belediye Başkan adayı Uludağ: "Ortaca'da eşit yurttaşlar olarak seçim çalışmalarımızı sürdürmeye devam edeceğiz"

20.02.2014 17:45

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Ortaca Belediye Başkan adayı Yusuf Uludağ, partilerinin seçim bürosunun camının kimliği henüz belirlenemeyen kişi veya kişilerce kırılmasıyla ilgili, "Ortaca'da eşit yurttaşlar olarak seçim çalışmalarımızı sürdürmeye devam edeceğiz" dedi.

HDP üyeleri, seçim bürosuna yönelik saldırıyı protesto etmek üzere Ortaca seçim bürosu önünde toplandı. Sloganlarla Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüyen partililer adına konuşma yapan Belediye Başkan adayı Uludağ, partilerinin 59 ilde seçimlere girdiğini kaydetti.

Tüm halkaların özgür ve eşit haklarla yaşaması gerektiğine işaret eden Uludağ, "Bu topraklarda eksikliği en çok hissedileni istiyoruz; Özgürlük, eşitlik barış ve adalet. HDP tüm Türkiye'de olduğu gibi Ortaca'da da barışı ve demokrasiyi inşa etmeye kararlıdır. Ortaca'da eşit yurttaşlar olarak seçim çalışmalarımızı sürdürmeye devam edeceğiz. Bu seçim sürecinin sağduyu ve hoşgörü ortamında geçeceğini umut ediyoruz" dedi.

Uludağ, parti seçim bürosuna yapılan saldırıyı kınadıklarını, İçişleri Bakanlığının seçim güvenliğini sağlamasını, suçluların derhal ortaya çıkarılmasını talep etti.

Açıklamanın ardından 5 dakika oturma eylemi yapan partililer, daha sonra olaysız şekilde dağıldı. - Muğla

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Hdp'nin Ortaca Seçim Bürosuna Saldırı İddiası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement