Hemşehri Derneklerinden Güç Birliği - Son Dakika
Güncel

Hemşehri Derneklerinden Güç Birliği

Hemşehri Derneklerinden Güç Birliği

Toplantıların sonuncusu, Diyarbakırlılılar Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

23.05.2012 15:05

Bursa Kent Konseyi Hemşehri Dayanışma Dernekleri Çalışma Grubu tarafından dernekler arasındaki işbirliğini artırmak amacıyla her ay yapılan toplantıların sonuncusu, Diyarbakırlılılar Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Derneğin merkez binasında yapılan toplantıya, Bursa Kent Konseyi Başkanı Semih Pala, Bursa eski milletvekili Kemal Demirel, Bursa Dernekler Masası Müdürü Osman Dikmen, 22 hemşehri derneğinin başkan ve yöneticileri katıldı. Kendi değerleri içerisinde Bursa'daki diğer tüm dernekleri ağırlamaktan memnuniyet duyduklarını söyleyen Diyarbakırlılılar Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Şehmus Seviş, acıların paylaşıldıkça azaldığını, mutlulukların ise paylaşıldıkça artığını belirtti. Bu tür toplantılarla aradaki sevgi ve saygının büyüdüğünü ifade eden Seviş, "Hızla büyüyen tarih şehri Bursa'da, sivil toplum kuruluşları olarak halkımıza hizmet etme arzusundayız. Bursa'nın güçlü bir şehir olduğu gibi barındırdığı sivil toplum kuruluşları da Türkiye'nin en güçlü kurumlarıdır. Dernekler olarak yaptığımız faaliyetlerle, şehrin sosyal ve kültürel hayatına artı katıyoruz. Sahip olduğumuz farklı değerlerle Bursa'ya zenginlik yaşatıyoruz. Dernekler olarak dayanışma içerisinde olmamız son derece önemlidir. Bu yüzden Bursa Kent Konseyi Hemşehri Dayanışma Dernekleri Çalışma Grubu tarafından yapılan buluşma toplantılarını önemsiyoruz" diye konuştu.

Fikir fabrikası

Hemşehri Dayanışma Dernekleri Çalışma Grubu Temsilcisi Lütfi Taşçı ise, Türkiye'de 2012 yılının Kent Konseyi Başkanı ödülünü alan Bursa Kent Konseyi Başkanı Semih Pala'yı tebrik etti. Bursa Kent Konseyi'ni fikir üreten bir fabrikaya benzeten Taşçı, Bursa için zaman kaybetmek istemeyen gönüllülerin şehir ve ülke için projeler ürettiğini söyledi. Taşçı, derneklerin bir araya gelmesini sağlayan toplantıların yapılmasında emeği geçenlere teşekkür etti.

Türkiye'ye örnek oluyorlar

Bursa Kent Konseyi Başkanı Semih Pala, Türkiye'ye örnek bir tablo oluşturulduğu için Bursa olarak gurur duyduklarını belirtti. Kent konseyi modelini katılanlara anlatan Pala, Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin kavramı kısa sürede sahiplenerek, en iyi şekilde yerine getirdiğini söyledi. Kent konseyinin organizasyon kuruluşu olduğuna değinen Pala, herkese ve her kesime hitap ederek 35 ayda 4 bin 80 faaliyet yaptıklarını belirtti. Binlerce yıllık geçmişe sahip olan Bursa'nın, 3 kıtaya hükmetmiş Osmanlı Devleti'nin kurulduğu topraklarda bulunduğunu hatırlatan Pala, böyle bir coğrafyada yaşamanın insana daha fazla sorumluluklar yüklediğini anlattı.

Bursalıların ailesi, şehri, ülkesi ve dünya için üretmesi gerektiğini söyleyen Pala, "Bursa'da yaşayan insanların hedefi, dünyaya ve insanlığa hizmet etmektir. Atalarımız da bunu yapmıştır. Böyle bir yerde yaşamanın bedeli iddialı olmaktır. Ülkemizin etrafındaki bölgeler karışıklık yaşarken, Türkiye sahip olduğu manevi dinamikleri ve sağlam geçmişiyle ayakta duruyor. Birkaç sene öncesine kadar burnundan kıl aldırmayan Avrupa şimdi sallanıyor. Siyasette ayrı duran insanlar, mesele vatan ve bayrağa gelince bir olmuşlardır. Bu toprakların özelliği budur" şeklinde konuştu.

"Kardeşlik devam etsin"

Geçtiğimiz günlerde Almanya'nın Hessen eyaletinden gelen heyetin Bursa Kent Konseyi'ni ziyaret ettiğini ve onlara kent konseyi modelini Avrupa'ya ihraç etmek istediklerini söylediklerini hatırlatan Pala, Bursa Kent Konseyi'nin yaptığı tüm çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Bursa'daki hemşehri derneklerinin bir araya gelip konuşabildiğini, şehrini seven insanlardan oluştuğunu kaydeden Pala, bir süre önce tüm derneklerle beraber kardeşlik bildirisi yayınladıklarını da hatırlattı. Bursa'da hemşehri derneklerinin iyi bir çizgi yakaladığını belirten Pala, kardeşliğin her zaman devam etmesini istediklerini ifade etti.

Bursa Dernekler Masası Müdürü Osman Dikmen ve Bursa eski milletvekili Kemal Demirel ise birlik ve beraberliğin gözler önüne serildiği bu tür toplantıların düzenlenmesine katkı sunan kurum ve derneklere teşekkür etti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Hemşehri Derneklerinden Güç Birliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement