Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var Projesi 3 Yaşında! - Son Dakika
Güncel

Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var Projesi 3 Yaşında!

"Her sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var" projesi bu yıl da 81 ilde okul ve Kuran kurslarında uygulanmaya devam ediyor.

09.12.2015 09:29

Çocukları küçük yaşlardan itibaren bilinçli, yardımsever, başkalarının dertleriyle dertlenen, duyarlı nesiller olarak yetiştirebilmeyi hedefleyen proje çerçevesinde ilimizden 80 yetime eğitim desteği verilirken 2014-2015 eğitim öğretim döneminde 81 ilde 6 bin 07 okul, 16 bin 747 yetimle kardeş oldu. 928 Kuran kursundan da bin 380 yetime destek geldi. 25 bine yakın sınıf, 750 bin öğrenci iyiliklerde yarışarak önemli bir sosyal sorumluluk projesinin içinde yer aldı.

Kıtalar arası dostluk ve kardeşlik

Proje; savaş, doğal afet, yoksulluk, hastalık gibi sebeplerle hem Türkiye'de hem de dünyanın çeşitli ülke ve bölgelerinde babasını veya annesini kaybetmiş olan yetim çocukların günlük ihtiyaçlarının Türkiye'deki öğrenciler tarafından karşılanmasını ve bu yolla dostluk ve kardeşliğin kıtalar arasındaki yegane köprü haline gelmesini amaçlıyor.

Projeye nasıl destek olabilirsiniz?

Projeye katılan sınıfların bir yetimi desteklemeye karar verdikten sonra en az bir yıl boyunca her ay düzenli olarak 100 TL toplaması gerekiyor. Çocuklar ve gençler kardeşlerini İHH'nın Sponsorluk Destek Sistemi kapsamında yetim çalışmalarını yürüttüğü 56 ülke ve bölgeden seçiyor.

Sponsorluk süreci başlatıldıktan sonra sınıflar adına eşleştirilen yetimlerin; ülkesi, adı, yaşı ve fotoğrafını içeren "Yetim Özet Bilgi Formu" posta ve e-posta yoluyla her sınıfa ayrı ayrı gönderiliyor. Sınıflar dilerse yetim kardeşlerine mektup yazabilir ve destek verdikleri yetim kardeşlerinden mektup alabilirler. Böylece Türkiye'den dünyaya uzanan yetim kardeşliği, mektup arkadaşlığıyla da pekiştirilebilir. Bir yılın sonunda dileyen sınıflar sponsorluklarına aynı yetim kardeşleriyle devam edebilecekler.

Sizler de okul, kurum ve işyerlerinizde yetim kardeşliği ile ilgili bilgi almak, ülkemiz veya dünyanın çeşitli ülkelerinden bir yetim kardeş edinmek için 0 546 210 34 15 numaralı telefondan bilgi alabilir veya sunum için görüşebilirsiniz.

Yetim Gülerse, Dünya Güler!

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var Projesi 3 Yaşında! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement