"Her Üç Kişiden Biri Bel Yada Boyun Ağrısından Şikayetçi" - Son Dakika
Güncel

"Her Üç Kişiden Biri Bel Yada Boyun Ağrısından Şikayetçi"

"Her Üç Kişiden Biri Bel Yada Boyun Ağrısından Şikayetçi"

Dr. Metin Yurdakoş, Türkiye'de her 3 kişiden birinin bel yada boyun ağrısı çektiğini söyledi.

18.03.2013 14:04

Bursa Kent Konseyi (BKK) Kadın Meclisi ve ROMMER tarafından düzenlenen seminerde konuşan Dr. Metin Yurdakoş, Türkiye'de her 3 kişiden birinin bel yada boyun ağrısı çektiğini söyledi.

BKK bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Kadın Meclisi, halka yönelik bilgilendirme çalışmalarına devam ediyor. ROMMER işbirliğiyle düzenlenen seminerde, Kadın Meclisi üyelerine 'Bel ve Boyun Fıtığı' konusunda bilgiler verildi. Koza Salonu'ndaki toplantının açılışında konuşan Kadın Meclisi Yürütme Kurulu üyesi Mecbure Altun, kadınları sağlık konusunda bilinçlendirmeye devam edeceklerini söyledi. Altun, tüm doktorların 'Tıp Bayramı'nı da kutladı.

Dr. Metin Yurdakoş ise, Türkiye'de her 3 kişiden birinin bel yada boyun ağrısı çektiğini söyledi. Bilgisayar başında oturan insanların, ağır yük taşıyan insanlara göre çok daha fazla bel ağrısı çektiğini belirten Yurdakoş, "Duruş-oturuş bozuklukları da bel ve boyun ağrılarının daha fazla görülmesine sebip oluyor. Özellikle bilgisayar başında çok fazla vakit geçiren insanlar için muhakkak ergonomik eşyalar kullanılmalıdır. İşini sevmeyenlerin bel ağrısı sebebiyle hekime başvurma oranı, sevenlere göre 2,5 kat daha fazladır. İşinden memnun olmama, takdir edilmeme boyun ve bel ağrısında risk faktörüdür. Stres sebebiyle dikkati toplayamama ev ve iş kazalarından oluşan bel ve boyun ağrılarına yol açar" dedi.

Bel ve boyun ağrısının, kas spazmı, kireçlenme, romatizma, kemik erimesi, omurlarda kırık ve bel kaymasından kaynaklandığını vurgulayan Yurdakoş, "Ağır cisimlerin usulüne uygun bir şekilde taşınması gerekir. Taşıdığımız yükleri iki elimize eşit şekilde bölmeliyiz. Yatak tercihi de çok önemlidir" diye konuştu.

Yurdakoş, günlük hayatta pratik olarak yapılabilecek hareketleri de katılımcılara gösterdi. Programın sonunda Büyükşehir Belediyesi Yerel Gündem Şube Müdürü Neslişah Kuşku tarafından Dr. Metin Yurdakoş'a teşekkür belgesi verildi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 'Her Üç Kişiden Biri Bel Yada Boyun Ağrısından Şikayetçi' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement