Diyarbakırlı Hilal'in Hayali Gerçek Oldu - Son Dakika
Güncel

Diyarbakırlı Hilal'in Hayali Gerçek Oldu

Diyarbakırlı Hilal\'in Hayali Gerçek Oldu

Diyarbakır Çermik İlköğretim Okulunda okuyan 12 yaşındaki Hilal Doğan, pilotluk hayalinin ilk adımını komutanlarıyla birlikte attı.

09.01.2014 16:58  Güncelleme: 17:06

Diyarbakır Valiliği tarafından hayata geçirilen "Çermik Geleceğe Yürüyor" projesi kapsamında 50 öğrenci Jandarma Bölge Komutanlığı'nı ziyaret etti. Çermik İlköğretim Okulu'nda okuyan 12 yaşındaki Hilal Doğan, pilotluk hayalinin ilk adımını komutanlarıyla birlikte gerçekleştirdi.

Diyarbakır Valiliği tarafından "Çermik Geleceğe Yürüyor" projesi kapsamında 32 kız 18 erkek olmak üzere 50 öğrenci Diyarbakır'a geldi. Öğrenciler ilk olarak komutanları tarafından sinemaya götürülerek 'Düğün Dernek' filmi izletildi. Filmin ardından öğrenciler Jandarma Bölge Komutanlığı'na götürüldü. Burada öğrenciler ve komutanlar birbirleriyle sohbet ederek, gelecekte hangi mesleği seçecekleri konusunda komutanlarıyla fikir alışverişinde bulundu. Yenilen yemeğin ardından Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Necdet Güngör tarafından çocuklara hediye seti verildi.

Jandarma Bölge Komutanlığı'na gelişleri sırasında kapıda rütbeli askerler tarafından karşılan öğrencilerin mutlulukları gözlerinden okundu. Yemeklerini komutanlarıyla birlikte aynı masada yiyen öğrenciler, askerlerle bol bol sohbet etti.

"SİZLER HEPİMİZİN GELECEĞİSİNİZ"

Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Necdet Güngör, öğrencilerle bir araya geldi. Güngör, "Gözlerinizde gördüğümüz ışıltı ve sözlerinizde gördüğümüz güven bizleri çok sevindiriyor. Sizler hem ailenizin hem de hepimizin geleceğisiniz. O yüzden sizleri bu kadar eğitimli ve bilinçli görmek beni çok sevindirdi. Sizin yaşınızdayken kendimle sizi karşılaştırdığımda sizler bizden çok ilerdesiniz. Bu hem sevindirici hem de olması gereken bir şey. Hepiniz çok güzel mesleklerden bahsettiniz. Bütün meslekler çok güzel. Sonuçta hepimiz vatanımıza ve milletimize hizmet ediyoruz. Bir insanın kendini bireysel olarak geliştirilmesi çok önemlidir" dedi.

İLK KEZ UÇAĞA BİNDİLER

Yenilen yemeğin ve yapılan konuşmalarını ardından çocuklar Jandarma Bölge Komutanlığı'ndan alınarak Diyarbakır Hava Harp Komutanlığı'na getirildi. Çocuklara ilk olarak pilotlar tarafından helikopterler hakkında bilgiler verildi. Öğrenciler daha sonra helikoptere bindirilerek pilotluk dersi gördü. Öğrenciler İHA muhabirine yaptığı konuşmada, çok güzel bir gün geçirdiklerini ve emeği geçen herkese teşekkür etti. Öğrenciler, ilk defa uçağa bindiklerini ve ilerde pilotluk yapacaklarını dile getirdi.

HİLAL'İN HAYALİ GERÇEK OLDU

Çermik'te okuyan 12 yaşındaki Hilal Doğan çocukluğundan bu yana hayalini kurduğu pilotluk mesleğinin ilk adımını komutanlarının yardımıyla gerçekleştirdi. Pilot olmak istediği için komutanların ilgi odağı olan Hilal ilk defa uçuş eğitimi aldı. Büyüyünce pilot olmak istediğini ifade eden Hilal Doğan, ilk defa helikoptere bindiği için çok mutlu olduğunu ve tek hayalinin pilot olmak istediğini söyledi.

Daha sonra komutanları tarafından Hilal Doğan'a çerçeveli büyük helikopter resmi hediye edildi. - DİYARBAKIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Diyarbakırlı Hilal'in Hayali Gerçek Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement