Hilvan'da İpek Böceği Yetiştiriciliği - Son Dakika
Güncel

Hilvan'da İpek Böceği Yetiştiriciliği

Hilvan\'da İpek Böceği Yetiştiriciliği

Şanlıurfa'nın Hilvan ilçesinde ipek böceği yetiştiriciliği için kolları sıvayan bölge halkına yönelik eğitim verildi.

17.03.2016 10:53

Şanlıurfa'nın Hilvan Kaymakamlığı ve İlçe Ziraat Odası Başkanlığı işbirliği ile 2015 yılında başlatılan ve bu yılda İş-Kur işbirliğinde devam eden İpek Böceği Yetiştiriciliği çalışmaları hız kazandı.

Bursa Koza Birlik Mühendisi Engin Türk'ün katılımıyla Hilvan Ziraat Odası Başkanlığı Konferans Salonu'nda yapılan toplantıya; Hilvan Kaymakamı Ahmet Özay, İlçe Ziraat Oda Başkanı Hikmet İpar, İlçe Tarım Müdür V. Salih Karataş, Bursa Koza Birlikten Mühendis Engin Türk ile kursiyerler katıldı. Mühendis Engin Türk, toplantıya katılan vatandaşlara slayt gösterimi ile seminer vererek gelen soruları yanıtladı.

Ardından katılımcılara seslenerek ilçe ekonomisinin gelişmesi için çaba içerisinde olduklarını söyleyen Kaymakam Ahmet Özay "Öncelik ile Koza Birliğe teşekkür etmek istiyorum. Mühendis Engin Bey, Ziraat Oda Başkanı Hikmet Bey ve görevlendirdiğimiz Remzi Bey ile birlikte yaklaşık 4 gündür İpek Böceği Yetiştiriciliği yapacak vatandaşlarımızın evlerine gidilerek daha güzel verim nasıl alınır diye kapı kapı dolaştılar. Şunu da belirtmek isterim ki, özellikle kadınlarımızın bu işi başaracaklarına ve ailelerine maddi anlamda katkı sağlayacaklarına inanıyorum. Bu işi yaparken, pazarlama ve hammadde sıkıntısı yok. Koza Birlikten gelen ve bizim burada görevlendirdiğimiz arkadaşlar ile birlikte kozanın oluşumundaki her aşamada, yerlerinize gelinerek yardımcı olacaklardır. İpek Böceğï Yetiştiriciliğinin daha verimli bir şekilde sürdürülebilmesi için ayrıca, İş-Kur kapsamında kursta verilecektir. Yaklaşık 40-45 günlük kısa bir zaman diliminde yapılan bu çalışmada, biraz dikkatli ve özverili olmak gerekiyor. Her bir kutudan maksimum 40 kg ürün alınıyor. Tabiki de bu ilk aşamada biraz zor gözükse de arkadaşlarımızın desteği sonucunda Hilvan'ın başaracağına inancımın tam olduğunu belirtmek isterim. Buradaki ana gaye ve 'hedefimiz Hilvan kazansın' olacaktır" diye konuştu. (Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Hilvan'da İpek Böceği Yetiştiriciliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement