Hindistan'da Domuz Gribi - Son Dakika
Son Dakika Logo

Hindistan'da Domuz Gribi

02.01.2015 21:41

Ülkede 4 kadında domuz gribi virüsü tespit edildi.

Hindistan'da 4 kişiye daha domuz gribi vakası teşhisi koyuldu.

Sağlık yetkilileri, başkent Yeni Delhi'de 2 kadına yapılan testlerin, kadınların domuz gribine neden olan H1N1 virüsünü taşıdığını ortaya koyduğunu ve bu kişilerin hastanede tedavi altına alındığını açıkladı.

Kadınlardan birinin 35, diğerinin 53 yaşında olduğu belirtilirken, yine ülkenin güneyindeki Andra Pradeş ve Telengana eyaletlerinde 2 kadına domuz gribi teşhisi koyulduğu kaydedildi.

Andra Pradeş ve Telengana eyaletlerinde aralık ayında 22 domuz gribi vakası görülmüştü. Eyaletlerin ortak başkenti Hydarabad'da dokuz aylık hamile 21 yaşındaki bir kadın çarşamba günü domuz gribinden yaşamını yitirmişti.

Hindistan'da 2009-2010 yılları arasında görülen domuz gribi salgınında bin 800'den fazla kişi hayatını kaybetti. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Hindistan'da Domuz Gribi - Son Dakika


Advertisement