Hindistan'da Muson Yağmurları - Son Dakika
Güncel

Hindistan'da Muson Yağmurları

Hindistan\'da Muson Yağmurları

Ölü sayısı 119'a çıktı

19.06.2013 16:52

Hindistan'ın kuzeyini etkisi altına alan muson yağmurlarının neden olduğu sel ve taşkınlarda ölenlerin sayısı 119'a çıktı.

Hindistan Başbakanı Manmohan Singh, afet bölgesini havadan inceledikten sonra yaptığı açıklamada, Uttrakhand eyaletinde sellerde 102 kişinin hayatını kaybettiğini belirterek, ölü sayısının artmasından endişe edildiğini söyledi.

Seller, kuzeydeki Uttrakhand ve Uttar Pradeş eyaletlerini etkiledi. Uttar Pradeş'te de 17 kişinin yaşamını yitirdiği açıklanmıştı.

Uttrakhand hükümetinin sözcüsü Amit Chandola, eyalette nehre devrilen 3 katlı bir bina ile bir helikopterin sel sularına kapıldığını belirtirken, Mandakini nehri boyunca 40 küçük otelin yıkıldığı kaydedildi.

Afetle mücadele için federal yardım istendiği, başkent Yeni Delhi'de de yaklaşık 2 bin kişinin, yüksek bölgelerdeki kamplara yerleştirildiği bildirildi.

Uttrakhand eyaletinde daha önce 365 evin ve 20'den fazla köprünün yıkıldığı açıklanmıştı. Eyalette, 275 evin de kısmen hasar gördüğü belirtildi.

Uttrakhand'da kutsal bir mekanın bulunduğu dağlık bölgede mahsur kalan 12 bin Hindu tahliye edilmişti. Yetkililere göre, yaklaşık 63 bin kişi hala mahsur durumda.

Kurtarma ve yardım çalışmalarına 5 binden fazla asker katılıyor. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Hindistan'da Muson Yağmurları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement