Hindistan'daki Şiddetli Yağışlar Nedeniyle 296 Kişi Öldü - Son Dakika
Güncel

Hindistan'daki Şiddetli Yağışlar Nedeniyle 296 Kişi Öldü

Hindistan\'daki Şiddetli Yağışlar Nedeniyle 296 Kişi Öldü

Hindistan'ın güneyindeki Tamil Nadu eyaletinde üç haftadır devam eden şiddetli yağışların neden olduğu sellerde hayatını kaybedenlerin sayısı 296'ya çıktı.

03.12.2015 18:12  Güncelleme: 22:31

Hindistan'ın güneyindeki Tamil Nadu eyaletinde üç haftadır devam eden şiddetli yağışların neden olduğu sellerde 296 kişi hayatını kaybetti.

AFET BÖLGESİNE 150 MİLYON DOLAR YARDIM YAPILDI

Yetkililer, eyaletteki sellerde çok sayıda binanın çöktüğünü ve 296 kişinin yaşamını yitirdiğini bildirdi. Eyalette binlerce kişinin de evlerini terk etmek zorunda kaldığı kaydedildi.

Hindistan Başbakanı Narendra Modi, yetkililerlerden ayrıntılı bilgi almak için afet bölgesini ziyaret etti. Tamin Nadu eyalet yönetimine 10 milyar rupi (150 milyon dolar) hibe edileceğini ifade eden Modi, eyalete daha önce de benzer miktarda maddi yardım yapıldığını hatırlattı.

HÜKÜMETTEN 'HALKIN YANINDAYIZ' MESAJI

Donanma gemisinde Eyalet Başbakanı Jayalalithaa ile bir araya gelen Modi, burada yaptığı basın açıklamasında, hükümetin Tamil Nadu halkının yanında olacağını dile getirdi.

Eyaletin başkenti Chennai'da bugün yağışlar sona ererken, şehrin sel suları altında kaldığı görüldü. Tamil Nadu'da yaklaşık 3 milyon kişinin içme suyu ve yiyecek gibi temel ihtiyaçlara erişemediği belirtildi.

GIDA YARDIMI YAPILDI

Selden etkilenen kentlerde güvenlik nedeniyle elektrik ihtiyacı da kesintisiz karşılanamıyor. Ordu ve Ulusal Afet Müdahale Kuvveti (NDRF) yetkilileri, eyalette 18 binden fazla kişiyi kurtarırken, askeri helikopterlerle gıda yardımında da bulunuldu.

Parlamentoda konuşan İçişleri Bakanı Rajnath Singh, Chennai'da tren seferlerinin durdurulduğu ifade ederken, komşu Andhra Pradeş eyaletinde de şiddetli yağışlar nedeniyle 54 kişinin yaşamını yitirdiğini açıkladı.

YAĞIŞLAR BİRKAÇ GÜN DAHA SÜRECEK

Havalimanı yetkilileri de kentteki havalimanının 6 Aralık'a kadar kapalı olacağını bildirdi. Hindistan Meteoroloji Ajansı'na göre, eyalette yağışlar birkaç gün daha sürecek.



Hindistan'da özellikle muson yağmurlarının etkili olduğu dönemde sel felaketlerinde çok sayıda kişi hayatını kaybediyor.


Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Hindistan'daki Şiddetli Yağışlar Nedeniyle 296 Kişi Öldü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement