Hindistan'daki Tecavüz Olayı - Son Dakika
Güncel

Hindistan'daki Tecavüz Olayı

Hindistan\'daki Tecavüz Olayı

İki kez tecavüze uğrayan kızın ailesi devlet başkanıyla görüştü.

07.01.2014 18:05

Hindistan'ın Batı Bengal eyaletinde ekim ayında iki kez tecavüze uğrayan kızın ailesi, Hindistan Devlet Başkanı Pranab Mukherjee ile görüştü.

Görüşmeden sonra aile üyeleri medyaya açıklama yaptı, polis tarafından tehdit edildiklerini ve olayın unutulmasının istendiğini belirtti. 16 yaşındaki tecavüz mağdurunun, taksi şoförü babası, "Polis beni tehdit ediyor ve olayı unutmamı istiyor. Aksi halde taksi süremeyeceğimi söylüyor. Halk bizi destekliyor ancak hükümet bunu yapmıyor "dedi.

Devlet Başkanından önce aile, Ulusal Kadın Komisyonu (NCW) Başkanı Mamata Sharma ile de görüştü. Charma, olayın bağımsız olarak araştırılması sözünü verdi.

Kız, Kaltüta'ya bağlı Madhyamgram kasabasında bir çete tarafından tecavüz edilerek evinin yakınındaki bir tarlaya bırakılmıştı. Olayın ardından ailesiyle polise şikayette bulunan kız, evine dönerken yine aynı çeteden oldukları iddia edilen kişilerce bir kez daha kaçırılarak tecavüze uğramıştı.

Bölge sakinlerinin tepkisi üzerine tecavüzle bağlantılı olduğu düşünülen 6 kişi yakalanarak gözaltına alınmıştı. Söz konusu kişilerin gözaltına alınmasından aylar sonra, 23 Aralık'ta, genç kız ile ailesi, polise yaptıkları suçlamayı geri çekmelerini isteyen tecavüz çetesine yakın bir kişi tarafından tehdit edilmişti. Bu olayın ardından 31 Aralık'ta ateşe verildiken sonra yaralanan genç kız, tedavi gördüğü hastanede ölüm döşeğindeyken polise verdiği beyanda, daha önce kendisine tecavüz eden kişilerce yakıldığını söylemişti. Kızı tedavi eden doktor,tecavüz mağdurunun hamile olduğunu belirtmişti.

İngiliz Uluslar Topluluğu İnsan Hakları İnisiyatifi adlı uluslararası insan hakları örgütü, olayı ve polisin olayı önlemede başarısız kalmasını kınamıştı. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Hindistan'daki Tecavüz Olayı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement