Hocalı Katliamı'nın 21. Yılı - Son Dakika
Güncel

Hocalı Katliamı'nın 21. Yılı

Hocalı Katliamı\'nın 21. Yılı

Hocalı Katliamı'nın 21. yılı nedeniyle Hacı Hacer Camisi'nde, Iğdır Azerbaycan Derneği tarafından Kur'an-ı Kerim okutuldu.

25.02.2013 13:46  Güncelleme: 13:56

Hocalı Katliamı'nın 21. yılı nedeniyle Hacı Hacer Camisi'nde, Iğdır Azerbaycan Derneği tarafından katliamda şehit olanlar için Kur'an-ı Kerim okutuldu.

Düzenlen programda konuşan Iğdır Ehlibeyt Alimleri Derneği Başkanı Veli Beder, birlik beraberlik içinde yaşanılması gerektiğini belirterek, Hocalı Katliamı'nı yapanları kınadıklarını söyledi.

Hocalı'da 613 insanın katledildiğini ifade eden Beder, "Burada bir vahşet yaşandı ve biz bu vahşette hayatını kaybedenleri rahmetle anıyoruz. Ermeniler, 1992 yılında Azerbaycan'ın Hocalı Kasabası'na girerek, burada çoluk çocuk kadın demeden vahşice öldürdüler. Bir o kadar insanı da yaraladılar. Burada 5 binden fazla insan evlerini terk etmiş. Aynı Ermeniler, 1915-1920 yılları arasında Iğdır'ın bazı köylerinde de insanları tandırlara koyarak diri diri yakmışlar. Biz burada ölenlere Allah'tan rahmet diliyoruz" diye konuştu.

Iğdır Azerbaycan Derneği Başkanı Serdar Ünsal ise Hocalı Katliamı'nın 21. yılında mevlit ve Kur'an-ı Kerim okuduklarını ifade ederek, şunları kaydetti:

"Şehit olan kardeşlerimizi andık. Ermeniler 1915-1920 yılları arasında Iğdır ve çevresinde katliam yapmış ve 80 binden fazla insanımızı şehit etmişlerdir. Aynı Ermeniler vahşiliklerini ve soykırımlarını 1992 yılında Hocalı'da da gösterdiler. Hocalı'da 600'den fazla insanı şehit ettiler. Şuanda bile 1,5 milyon insan kaçkın durumda. Azerbaycan toraklarının üçte biri işgal edilmiş durumda. Bu durumdan dolayı Ermenileri kınıyoruz ve bu topraklardan çekilmelerini istiyoruz."

Muhabir: Emrah Kocabey/ Zehra Melek Çat

Yayıncı: Zekeriya Kaya - IĞDIR

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Hocalı Katliamı'nın 21. Yılı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement