Hokey Milli Takımı Dünya Kupaları Yolunda - Son Dakika
Güncel

Hokey Milli Takımı Dünya Kupaları Yolunda

Hokey Milli Takımı Dünya Kupaları Yolunda

Türkiye Hokey Federasyon Başkanı Sadık Karakan ve beraberindeki yöneticiler Gürcistan kampını ziyaret etti.

11.07.2012 09:49  Güncelleme: 09:47

Türkiye Hokey kız ve erkek milli takımları dünya kupalarına Gürcistan'da düzenlenen kamplarda doludizgin hazırlanırken, Türkiye Hokey Federasyon Başkanı Sadık Karakan ve beraberindeki yöneticiler Gürcistan kampını ziyaret etti. 21 yaş ve altı kız ve erkek hokey milli takımlarından oluşan sporcular Gürcistan'ın Batum kentinde yoğun olarak hazırlıklarını sürdürürken takımları ziyaret eden Karakan, bu kampların Avrupa şampiyonalarının yanında, Türkiye'nin Hokey tarihinde ilk defa katılmayı hak kazandığı, kız-erkek dünya şampiyonası eleme gurubu maçları için de hazırlık niteliğinde olması bakımından son derece önemli dedi.

Ayrıca Hokey sporunun Ülkemizde oldukça geliştiğini ve gelişmekte olduğunu söyleyen Karakan, Bu gelişmede Spor Bakanımız Sayın Suat Kılıç, Spor Genel Müdürümüz Sayın Mehmet Aykan ve Spor Toto Teşkilat Başkanlığının desteklerini asla inkâr edemeyiz, çünkü bu masrafların tamamını Bakanlığımız karşılıyor" dedi. Karakan, Lizbon'da yapılacak şampiyonadan oldukça umutlu olduklarını ifade etti.

Türkiye Hokey Federasyon Başkanı Sadık Karkan ve Başkan Vekili Bayram Yüksel ile Genel Sekreter Sami Demirel'den oluşan heyet Gürcistan'ın Batum kentinde kamp yapan milli takımlarımızı ziyaret etti. Yoğun bir tempoyla dünya kupası elemelerine hazırlanan bay ve bayan milli takım oyuncuları karşılarında federasyon başkanları ve yöneticileri görünce çok mutlu oldular. Kampı ziyaret ederek sporcu ve idarecilerle toplantılar düzenleyen ve kamp hakkında bilgi alan Türkiye Hokey Federasyonu Başkanı Sadık Karakan çalışmalarından dolayı oyuncuları kutlarken yaptığı açıklamada "Hokey alanında uluslar arası başarı elde etme yolunda önemli çabalarımız sürüyor.

Federasyonumuzun 2012 yılı faaliyet programında yer alan 21 Yaş Altı Erkekler Açık Alan Championship III. müsabakaları 17-22 Temmuz 2012 tarihleri arasında; 21 Yaş Altı Bayanlar Açık Alan Championship III. müsabakaları ise 19-22 Temmuz 2012 tarihleri arasında Portekiz'in Lizbon kentinde yapılacaktır. Bu şampiyonalarla ilgili olarak sporcularımızın en iyi şekilde hazırlanması için düzenlediğimiz kamplarımızda incelemelerde bulunuyoruz. Bayan ve Erkek Milli Takımlarımızın hazırlık kampı 03-13 Temmuz 2012 tarihleri arasında Gürcistan'ın Batum kentinde başladı. Gerek sporcularımızı gerekse teknik adamlarımızı Lizbon öncesi çok iyi gördük. Disiplinli ve yoğun bir kamp programı geçiriyorlar. Herkes en iyisini yapabilmek için elinden geleni yapıyor. Lizbon'dan umutluyuz." dedi.

Türk milli takımında kimler görev alıyor

Kamp sorumluluğunu Ebru EMİRZEOĞLU'nun üstlendiği 21 yaş altı bayanlar milli takımında Ayla Esen, Ayşegül Çelik, Burcu Ertan, Büşra Tırpan, Ceren Başer, Demet Yıldırım, Emine Çağla Süngü, Gökçe Gürel, Hatice Özen, Kübra Güzelal, Leyla Öztürk, Mürüvvet Köksal, Nurhan Çınar, Perihan Küçükkoç, Seda Öztürk, Serap Yörükoğlu, Serpil Seval Türker Ve Sinem Alpakan görev alıyor. Kız milli takımı şampiyonalara milli antrenörlerden Ali Polat ve Yasin Yükseler hazırlıyor. Türkiye Hokey Federasyonunun 2012 yılı faaliyet programında yer alan ve 17-22 Temmuz 2012 tarihleri arasında Portekiz'in Lisbon kentinde yapılacak ve Azerbaycan, Yunanistan, Türkiye, Güney Kıbrıs Rum Kesimi, Portekiz ve Cebelitarık ülkelerinin katılacağı Erkekler 21 Yaş Altı Açık Alan Avrupa Championship III. müsabakalarına katılacak Erkek Milli Takım kadrosu ise Mustafa Doğan Öğretici, Mehmet Özen, Vahap Tan, Murat Demirci, Yusuf Yaşar, Ebubekir Güden, Onur Açıkgöz, Batuhan Erman, Murat Şahin, Orhun Özel, Yakup Bal, İsmet Mesut Yılmaz, İlyas Acar, Suat Alpar, Muhammet Oran, Emre Arık, Tolgahan Zeyit Ve Mehmet Kazgı'dan Oluşuyor. Takımı İse Milli Antrenörlerden Ali Gül, Yusuf Kasım ve Yunus Hacıoğlu çalıştırıyor. Milli takım kampının 13 Temmuz Cuma günü sona ereceği ve sporcuların bu tarihte kara yoluyla yurda döneceği açıklandı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Hokey Milli Takımı Dünya Kupaları Yolunda - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement