Hollanda'da "Mevlana Yemek Haftası" Büyük İlgi Gördü - Son Dakika
Güncel

Hollanda'da "Mevlana Yemek Haftası" Büyük İlgi Gördü

Hollanda\'da "Mevlana Yemek Haftası" Büyük İlgi Gördü

Ülkenin farklı şehirlerinde düzenlenen programlarda, Mevlana’nın felsefesi anlatıldı.

20.12.2013 12:55

Mevlana'nın 740. vuslat yıl dönümü kapsamında, Hollanda'da artan yoksulluğa dikkat çekmek için düzenlenen "Mevlana Rumi Yemek Haftası" büyük ilgi gördü.

Avrupa Türk Demokratlar Birliği'nin (UETD-Hollanda) ortak kuruluşlarıyla ülkenin farklı şehirlerinde gerçekleştirdiği programların üçüncüsü Amsterdam'da yapıldı. Ömer Tuğrul İnançer'in hazırladığı belgesel gösterimiyle başlayan programda, Mevlana'nın hayatı ve felsefesini anlatan Hollandaca broşürler dağıtıldı.

Daha önce Mesnevi'yi Hollandacaya çevirerek büyük düşünürün ülke genelinde tanınmasına ön ayak olan UETD-Hollanda Başkanı Veyis Güngör, bu yıl da "Mevlana Rumi Yemek Haftası" temasıyla Hollanda'da artan fakirliğe dikkat çekmek istediklerini söyledi. Etkinlikler kapsamında 4 gün boyunca 500'den fazla kişiye yemek verdiklerini ifade eden Güngör, bu vesileyle insanlara Mevlana sevgisi aşılamayı hedeflediklerini belirtti.

Programlara sadece ihtiyaç sahiplerinin gelmediğini, yalnızlığa itilen çok sayıda varlıklı ve kültürlü insanın da katıldığına vurgu yapan Güngör, "Hollanda'nın kaybettiği, bir arada yaşama ve dayanışma gibi değerleri hatırlatmaya çalışıyoruz. Mevlana'nın felsefesini anlatarak insanların ruh ve kalp dünyalarına hitap etmeyi hedefliyoruz" diye konuştu.

Güngör, uzun uğraşlar sonucu 6 cilt halinde geçen sene Hollandacaya çevirdikleri Mevlana'nın ünlü eseri Mesnevi'nin tek cilt olarak yeniden yayınlanacağını da açıkladı. Güngör, bu konudaki çalışmaların devam ettiğini, eserin ocak ayında hazır olmasının planlandığını kaydetti. - Noord-Holland

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Hollanda'da 'Mevlana Yemek Haftası' Büyük İlgi Gördü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement