Hollanda'da Türkiye Rüzgarı Esecek - Son Dakika
Güncel

Hollanda'da Türkiye Rüzgarı Esecek

Hollanda\'da Türkiye Rüzgarı Esecek

Çok sayıda ünlü sanatçı ve grubun da katılacağı Turkey Now Festivali 23 Şubat tarihinde başlayacak.

30.01.2012 17:48

Çok sayıda ünlü sanatçı ve grubun da katılacağı Turkey Now Festivali 23 Şubat tarihinde başlayacak.

GÜNÜMÜZÜN çağdaş ve dinamik Türkiyesinin bir panoramasını sunmayı amaçlayan Turkey Now Festivali (Şimdi Türkiye) 23 Şubat-23 Mayıs tarihleri arasında Hollanda'da dördüncü kez düzenlenecek. Türkiye-Hollanda arasındaki diplomatik ilişkilerin 400'üncü yılı nedeniyle '400 Yıl Dostluk' adı altındaki etkinlikler, 23 Şubat Perşembe günü Leman Sam ve kızları Şevval ve Şehnaz Sam 'ın Amsterdam RAİ salonunda NOS'un Metropol orkestrası eşliğinde vereceği konserle başlayacak.

Festivalle ilgili olarak düzenlenen basın toplantısında KULSAN Müdürü Adnan Dalkıran, 2007, 2008 ve 2010 yılarında olduğu gibi bu yılki etkinlikte de Hollanda'da Türkiye rüzgarı eseceğini söyledi. Dalkıran, 3 ay boyunca sürecek olan etkinlik çerçevesinde Amsterdam, Rotterdam, Lahey, Utrecht, Eindhoven, Groningen ve Deventer başta olmak üzere ülkenin çeşitli kentlerinde toplam 66 performansın sergileneceğini kaydetti.

Dalkıran, 'Toplumlararası ilişkide sanat önemli bir ifade şekli. Klasik müzikten popüler müziğe, dünya müziğinden caza, tiyatrodan dansa uzanan geniş yelpazede düzenlenecek olan etkinlik mevcut ilişkilere yeni bir boyut kazandıracak' diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Hollanda'da Türkiye Rüzgarı Esecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement