Hollande: Olağanüstü Hal Üç Ay Daha Uzatıldı - Son Dakika
Son Dakika Logo
Son Dakika Uygulamayı yükle! YÜKLE

Hollande: Olağanüstü Hal Üç Ay Daha Uzatıldı

Google algoritmasına bırakmayın, okuyacağınız haberi siz seçin! Tıkla ve ekle

Fransa'nın Nice kentinde silahlı bir saldırganın kullandığı kamyon ile 14 Temmuz Ulusal Gün Kutlamaları'nda yaptığı katliam sonrası, ülkede uygulanmakta olan "olağanüstü hal" üç ay daha uzatıldı.

Fransa'nın Nice kentinde silahlı bir saldırganın kullandığı kamyon ile 14 Temmuz Ulusal Gün Kutlamaları'nda yaptığı katliam sonrası, ülkede uygulanmakta olan "olağanüstü hal" üç ay daha uzatıldı.

Fransa İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve, saldırıda ölü sayısının 80'e ulaştığını ve yaralılardan 18'inin durumunun da ağır olduğunu açıkladı.

Katliamda kullanılan kamyonun sürücüsü polis tarafından vurulmadan önce kalabalığa silahla ateş açtı. Nice-Matin gazetesi sürücünün Tunus asıllı 31 yaşında bir kişi olduğunu açıkladı. Polis, kamyonetin içerisinde silahlar ve el bombalarının bulunduğu belirtildi.

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, erken saatlerde yaptığı "ulusa sesleniş" konuşmasında, Paris'te geçtiğimiz yıl 130 kişinin öldürülmesi sonucu uygulanmaya başlanan olağanüstü hal çerçevesinde görevlendirilen özel harekat güçlerini yeniden göreve çağırdı ve olağanüstü halin de üç ay uzatıldığını açıkladı.

Yapılan açıklamalara göre, Fransa saldırıya rağmen Suriye ve Irak'taki operasyonlarına devam edecek.

- Lyon

Kaynak: DHA

21:39
İstanbul’da SPK raporlu fon soruşturması: 16 şüpheliden 12’si tutuklandı
İstanbul'da SPK raporlu fon soruşturması: 16 şüpheliden 12'si tutuklandı
21:39
Trabzonspor’dan Avrupa’da 2’de 2
Trabzonspor'dan Avrupa'da 2'de 2
21:02
Kılıçdaroğlu’ndan erken seçim çıkışı
Kılıçdaroğlu'ndan erken seçim çıkışı
20:56
Canlı anlatım: Gol geldi ancak ofsayt
Canlı anlatım: Gol geldi ancak ofsayt
20:07
Tasfiye edilen fonların yatırımcılarına 1 milyon liraya kadar ara ödeme yasalaştı
Tasfiye edilen fonların yatırımcılarına 1 milyon liraya kadar ara ödeme yasalaştı
18:42
Husiler’den Suudi Arabistan’a yeni saldırı dalgası Bakanlık binasını da vurdular
Husiler'den Suudi Arabistan'a yeni saldırı dalgası! Bakanlık binasını da vurdular