İtalya Başbakanı: Libya'ya BM Barış Gücü İçin Koşullar Hazır Değil - Son Dakika
Son Dakika Logo
Son Dakika Uygulamayı yükle! YÜKLE

İtalya Başbakanı: Libya'ya BM Barış Gücü İçin Koşullar Hazır Değil

Google algoritmasına bırakmayın, okuyacağınız haberi siz seçin! Tıkla ve ekle
 Güncelleme: 

İtalya Başbakanı Matteo Renzi, Libya'ya BM barış gücü konuşlandırılması için koşulların henüz hazır hale gelmediğini söyledi.

İtalya Başbakanı Matteo Renzi, Libya'ya BM barış gücü konuşlandırılması için koşulların henüz hazır hale gelmediğini söyledi.

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ile Elysee Sarayı'nda yaptığı görüşmeni ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Renzi, Libya'daki krize bir çözüm bulunması için uluslararası camianın yeni bir diplomatik girişim başlatmasını istedi.

Hollande ise Libya'daki güvenlik sorununun çözümüne yönelik girişimlerde ülkesinin İtalya'yı desteklediğini söyledi. Fransa ve İtalya, Libya'daki farklı gruplar arasında siyasi diyaloğun sağlanması için BM'nin devreye girmesini savunuyor.

İtalya, iki hafta önce Libya için uluslararası askeri müdahaleye sıcak bakacağı mesajı vermiş, ancak daha sonra bu tutumundan vazgeçerek, diplomatik çözüm konusunda ısrarcı olunması isteyen politikaya benimseme yoluna gitmişti.

Kaynak: AA