Honduras'ta Devlet Başkanlığı Seçimi - Son Dakika
Güncel

Honduras'ta Devlet Başkanlığı Seçimi

Honduras\'ta Devlet Başkanlığı Seçimi

Juan Orlando Hernandez'in seçimi önde götürdüğü bildirildi

26.11.2013 10:16

Orta Amerika ülkelerinden Honduras'ta iki gün önce yapılan devlet başkanlığı seçimini Juan Orlando Hernandez'in önde götürdüğü bildirildi.

Seçim Kurulu Sözcüsü Lourdes Rosales, oyların yüzde 68'inin sayıldığı seçimlerde Hernandez'in yüzde 34, diğer güçlü aday Xiomara Castro'nın ise yüzde 29 oy aldığını belirtti.

Oy sayma işleminin devam ettiği seçimin galibinin Hernandez olması bekleniyor. Honduras'ta devlet başkanlığının yanı sıra 128 sandalyeli parlamento ve belediye başkanlığı seçimleri yapıldı.

Ülkenin eski devrik Devlet Başkanı Manuel Zelaya'nın eşi olan Xiomara Castro dün seçimi kazandığını açıklamış, Hernandez ise twitter hesabındaki paylaşımında, "Tanrıya ve Honduras halkına şükür, bu zafer için teşekkür ederim" sözlerini kullanmıştı.

Hernandez'in Ulusal Partisi, 2009 yılında Zelaya'ya karşı yapılan askeri darbeyi desteklemişti. Latin Amerika'daki en yoksul ülkelerden biri olan Honduras, dünyada en yüksek cinayet oranına da sahip. Ülkede günde ortalama 20 cinayet işleniyor, şiddetten çeteler ve uyuşturucu kaçakçıları sorumlu tutuluyor. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Honduras'ta Devlet Başkanlığı Seçimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement