HSYK Teklifi Çekilmeyince CHP'liler Kürsüye Kitapçık Attı - Son Dakika
Güncel

HSYK Teklifi Çekilmeyince CHP'liler Kürsüye Kitapçık Attı

HSYK Teklifi Çekilmeyince CHP\'liler Kürsüye Kitapçık Attı

HSYK teklifi geri çekilmeyince sıralara vurarak protesto eden CHP'li vekiller, komisyon raporunun yer aldığı kitapçıkları kürsünün önüne fırlattı.

21.01.2014 20:24  Güncelleme: 20:40

TBMM Genel Kurulu'nda, AK Parti'nin, HSYK Teklifini gündemin ön sıralarına çekmek için grup önerisi getirdi. Grup önerisinin görüşmeleri sırasında, CHP'liler, Genel Kurul gündemini anlatan kitapçıkçıkları kürsüye fırlattı. MHP ve BDP'liler ise CHP'ye sıra kapaklarına vurarak destek verdi. Gerilim artınca, Meclis Başkanvekili Sadık Yakut oturuma ara verdi.

TBMM Genel Kurulu, Meclis Başkanvekili Sadık Yakut Başkanlığı'nda toplandı. Genel Kurul'da sırasıyla BDP, MHP ve CHP'nin grup önerileri görüşülerek reddedildi. Sıra AK Parti'nin grup önerisine gelince Genel Kurul gerildi.

AK Parti'nin, HSYK teklifini gündemin ön sıralarına çekmek için getirdiği grup önerisinin görüşmeleri tartışmayla başladı.

CHP'liler, Genel Kurul gündeminin yer aldığı kitapçıkta gündeme ilişkin hem içerik açısından hem de yazım hatası olduğunu öne sürdü.

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, kitapçığa HSYK Teklifinin, "Hükümetin Teklifi olarak" yazıldığını oysa düzenlemenin milletvekilleri tarafından kanun teklifi olarak verildiğini belirtti. Teklif ile hükümet tasarısı arasındaki farkı anlattı. Gündem Kitapçığında yazılan içerik hatasından dolayı AK Parti'nin Gurup önerisinin görüşülemeyeceğini söyledi ve Usul tartışması istedi. Aynı şekilde MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural da aynı yönde usul tartışmasının açılmasını talep etti. Meclis Başkanvekili Sadık Yakut, o sırada AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş'a söz verince muhalefet tepki gösterdi. Muharrem İnce elindeki gündem kitapçığını kürsüye fırlattı. CHP'liler ise sıra kapaklarına vurarak tepkilerini sürdürdü. MHP ve BDP'de CHP'ye destek verdi. Elitaş'ın konuşması boyunca muhalefet partileri sıra kapaklarına vurarak Sadık Yakut'u protesto ettiler.

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural da, HSYK teklifinin geri çekilmesi gerektiği görüşünü savunarak, "Rüşvet ve yolsuzlukların üstünü örtmek için Meclis'i ve milletvekillerini alet etmeyin" dedi.

BDP'li Sırrı Sakık da, "Burada hepimiz hukuk mücadelesi veriyoruz. Yolsuzlukların üstünü örtmek için HSYK'yı yeniden inşaa ediyorsunuz" diyerek tepki gösterdi.

Muharrem İnce de, AK Parti'nin tasarı ile teklif arasındaki farkı bilmediği eleştirisini getirdi. Kitapçıkta 19 sayfanın maddi hatalarla dolu olduğunu savundu ve "Sizin Türkçe bilginizi sınav etmek durumundayım. Milletvekillerinin verdiği kanun teklifi, Hükümet teklifi olarak yazılmış. Bu maddi bir hatadır" dedi.

Daha sonra Sadık Yakut "usul tartışmasını bitiriyorum" sözleri üzerine muhalefet sıralarından tepkiler yükseldi. CHP'liler, "usul tartışması açılmadan bitemez" diyerek Yakut'a tepki gösterdiler ve ellerindeki Genel Kurul gündeminin yer aldığı kitapçığı kürsüye fırlattılar. Muhalefet partililerinin de sıra kapaklarına vurması üzerine tansiyor yükseldi. Yakut ise oturuma ara vermek zorunda kaldı. Genel Kurul'a verilen aranın ardından AK parti grup önerisinin görüşmelerine devam edilecek.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel HSYK Teklifi Çekilmeyince CHP'liler Kürsüye Kitapçık Attı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement