Sayğın: "Sorunları Çözmek Yerine Erteliyorlar" - Son Dakika
Güncel

Sayğın: "Sorunları Çözmek Yerine Erteliyorlar"

Sayğın: "Sorunları Çözmek Yerine Erteliyorlar"

Hür Dava Partisi Van İl Başkanı Av. Rasim Sayğın, siyasi partilerin sorunları sürekli ertelediklerini belirtti.

26.11.2013 14:06  Güncelleme: 15:01

Hüda-Par İl Başkanı Av. Rasim Sayğın, Başkan Yardımcısı Fevzi Doğan ve Parti Üyesi Selim Sivi Êzdinan aşireti lideri M. Salih Özbek'i ziyaret etti. İl heyetini M. Salih Özbek karşıladı.
Özbek, Hüda-Par'ın ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Yeni kurulan bu partinin halka ve ilimize hayırlar getirmesi temennisinde bulundu. Ülkemizde siyasi partilerin çoğalması olumlu bir adımdır, özellikle bölgemizde tek parti anlayışı vardır ve bu yanlıştır. Siyasi çeşitliliğin olması bölge için büyük bir kazanımdır. Bu vesileyle İslami hassasiyete sahip bir partinin bölgemizde faaliyet göstermesi bizleri sevindirmiştir" dedi.

"SORUNLARLA YÜZLEŞEMİYORLAR"
Ziyaret sonrasında açıklama yapan Av. Rasim Sayğın, Türkiye'deki siyasi parti ve iktidarların; Sorunlarla yüzleşmek ve çözüm üretmek yerine, çözümü sürekli ertelediklerini söyledi.
Hak ve hürriyetlerin tanınıp kullanımını sağlamak yerine bazı şartlara bağladıkları, sorunları kalıcı bir şekilde çözmek ve çözümü kurumsallaştırmak yerine, geçici tedbirleri yeterli görüp gösterdiklerini söyleyen Sayğın, "Siyasi partiler, özellikle inancın yaşanması önündeki engellerin kaldırılması ve Kürt sorununun çözümü konusunda samimi değiller. Bu partilerin ortaya koydukları samimiyetsizlik ve bu sorunların çözümünü siyasi rant elde etme aracı ve argümanı olarak kullanmaları çok üzücü" diye konuştu.
Sayğın, sosyal adaletin bir türlü sağlanamadığını vurgulayarak, "Sosyal adaletin sağlanamamış olduğunu görüyoruz. Adalet dağıtmakla görevli mahkemelerin karar ve uygulamalarının toplum vicdanını rahatsız edici boyutlara ulaştığına şahit oluyoruz. Siyasi çıkar uğruna toplumun etnik çatışmalara sürüklenmesi, siyasi yozlaşmanın büyük boyutlara ulaşması ve en önemlisi halkın değer yargılarının aşındırılması ve toplumun kişiliksizleştirilmesi çabaları söz konusu. Bu çabaların netice vermeye başlamış olması karşısında yeterli tepkinin verilmemesi, yeni bir siyasi hareketin gerekli olduğu düşüncesini bizlerde oluşturmuştur. Ayrıca siyasi temsilden yoksun toplulukların bulunduğu bir yerde, toplumsal barışı sağlamak ve sağlam bir temele oturtmak mümkün değildir. Mevcut siyasi partilerin hiçbirini kendi temsilcisi olarak görmediğini belirten birçok düşünce sahibi ve kesimin talep ve telkinleriyle bu siyasi hareketi kurma zamanı geldiğine inanarak yola çıktık" ifadelerini kullandı.

Bişar Ulutaş/VAN

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Sayğın: 'Sorunları Çözmek Yerine Erteliyorlar' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement