"Hüdavendigar Dönemi" Sempozyumu - Son Dakika
Güncel

"Hüdavendigar Dönemi" Sempozyumu

"Hüdavendigar Dönemi" Sempozyumu

Tarih öğrencilerinden bilgi şölenine büyük ilgi!

07.04.2012 13:16

Osmangazi Belediyesi'nce Osman Gazi'yi Anma ve Bursa'nın Fethi Şenlikleri kapsamında gerçekleştirilen "Sultan I. Murad Han Dönemi" konulu sempozyum, ikinci gününde de Bursalılardan ilgi gördü. Uludağ Üniversitesi Tarih bölümü öğrencilerinin yoğun katılımıyla gerçekleşen sempozyumda öğrenciler şehit padişah dönemini ünlü profesörlerden dinleme fırsatı buldu.

Osmangazi Belediyesi tarafından bu yıl sekizincisi düzenlenen Osman Gazi'yi Anma ve Bursa'nın Fethi Şenlikleri bir yandan muhteşem törenlerle kutlanırken diğer yandan da tarih sempozyumuyla bilimsel bir yaklaşım sergiliyor. Ördekli Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Sultan I. Murad Han Dönemi" sempozyumunun ikinci gününde Hüdavendigar Dönemi'nin, Balkanlardaki gelişmeleri, padişahın eserleri, yapıları ve konulara bakış açıları gibi birçok kültürel ve siyasal durumlar ele alındı.

İkinci günün üçüncü oturumu Prof Dr. Osman Çetin'in başkanlığında Prof.Dr. Özer Ergenç'in "Bursa'nın Osmanlı Payitahtı olarak Gelişmesinin Maddi Şartları", Prof. Dr. Yusuf Oğuzoğlu'nun "Sultan I. Murad Devrinde Balkanlardaki Gelişmeler", M. Safiyüddin Erhan'ın "Lala Şahyin Paşa", Nil Tekgül'ün "Osmanlı Bursa'sında I. Murad Dönemi Yapıları" konulu bildirileriyle başladı. Dördüncü oturum Doç. Dr. Cafer Çiftçi başkanlığında Dr. Ayşegül Kılıç "Sultan I. Murad'ın Gözüyle Balkanların "Uç Beyi" Nasıl Olmalı ?", Serap Şimşek "I. Murad Devri Yapıları", Dr. Şahin Kılıç "Bizans Kısa Kroniklerinde I. Murad Dönemi Kayıtları", Yrd. Doç. Dr. İsmail Selimoğlu "Osmangazi Belediyesi ve Balkanlar" hakkında bilgi verdi. Beşinci ve sempozyumun son oturumunda ise Prof. Dr. Asım Yediyıldız başkanlığında Yrd. Doç. Dr. Sadettin Eğri "Dünya'da İki İsmi Sev: Biri Peygamber Biri Murad Efendimiz", Yrd. Doç Dr. Sezai Sevim "Murad Hüdavendigar'ın Vakıfları", Yrd. Doç. Dr. Hasan Basri Öcalan "Murad Hüdavendigar'ın Vakfiyeleri", Dr. Doğan Yavaş "Murad Hüdavendigar'ın Eserleri", Yrd. Doç. Dr. Suna Çağatay "Murad Hüdavendigar'ın Camii'nin Mimari Özellikleri" konulu sunumlarını gerçekleştirdi.

Osmangazi Belediyesi tarafından düzenlenen ve iki gün süren Murad Hüdavendigar Dönemi'nin enine boyuna tartışıldığı Türkiye'nin en kapsamlı organizasyonlarından biri olan "Sultan I. Murad Han Dönemi" sempozyumu kitaplaştırılarak geleceğe kazandırılmış oldu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 'Hüdavendigar Dönemi' Sempozyumu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement